Реклама / Ads
13| 6264 |19.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Политолог пред Фрог: Борисов си осигурява алиби за ДПС с ПФ

.
Борисов спокоен за политическото си бъдеще
Ако Патриотичният фронт оттегли подкрепата си на кабинета, нищо съществено няма да се случи. Проблем ще има когато се създават мнозинства за гласуване на така лелеените реформи. Дори без ПФ парламентарната група на Бареков са склонни да подкрепят ГЕРБ. По друг начин ще изглеждат нещата, ако се гласува вот на недоверие, който обаче няма да бъде сега. Евентуално догодина след началото на пролетта може да се очаква такъв политически акт, коментира пред Фрог нюз политологът Страхил Делийски.
 

При положение, че имаме резервна гума като Български демократичен център, процесът за вземане на решения няма да бъде затормозен. Друг е въпросът за хигиената на този процес за вземане на решения. Официалната подкрепа предполага публичен ангажимент за дадено решение. Този тип неформални отношения повишават ролята на малките политически организации и ги превръщат в брокери, сочи политологът. 

 

Оттеглянето на ПФ може да засегне публичния образ на правителството с онази заявка за широко консенсусен формат на правителството. А именно - кабинетът да изолира ДПС от властта. ПФ беше нужен на Борисов като алиби за това, че ДПС ще остане извън властта.

 

Като че ли Борисов не се притеснява от поведението на РБ. Стои настрани, не се меси. Ето какво се случи по отношение на добавките на пенсионерите – 20 дни го нямаше, даде топката на реформаторските министри и изведнъж, когато се стигна до някакво решение, Борисов излезе и заяви: „Аз наредих еди какво си”. 20 дни като че ли нямахме министър-председател. В момента не се притеснява за целостта на кабинета си и за собственото си политическо бъдеще. Той си мисли, че може да се състави друг тип мнозинство около ГЕРБ – с участието на ДПС, БДЦ, смята Делийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5872 |13.11.2014 Д. Бонголов пред Фрог: Бунт в затворите чрез мобилните телефони . 11| 6848 |12.11.2014 Христо Христов пред Фрог: Местан не заяви категорично, че не е бил сътрудник на ДС . 73| 6224 |07.11.2014 Горчева за Фрог: Питам СДС защо не прие Закон за давност на политическите престъпления? . 8| 8277 |06.11.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: За стотици хиляди са делата на вложителите в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads