Реклама / Ads
76| 16743 |30.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Политолог: Тодор Живков е влашки циганин

.
Тодор Живков
Тодор Живков бил влашки циганин. Цар Киров е роден в бивша Югославия. В Плевенско има гръцко-циганска общност. Това каза в "Тази събота" по bTV политологът Антон Тодоров, цитирайки изследвания на професори и архиви.
 
И по време на социализма, през 70-те години,  е имало бунт на цигани, каза още политологът, като отговори на мнението на водещата, че по времето на Живков ромите са били по-дисциплинирани.

По думите на Тодоров, преди 9 септември 1944 година ромите у нас са били напълно интегрирани. „Вие знаете ли, че е имало цигани офицери”, попита той и посочи, че те са участвали в Балканската война. „Но те нямат нищо общо с тези, създадени по времето на социализма”.

Тодоров разкри още, че в ДС е имало дела по „циганския казус”. През 70-те години в Северна България е имало бунтове на роми, които били от гръцки произход. „По времето на Живков бяха докарвани цигани от Югославия”, допълни той.

„Ние сме на прага на гражданска война”, предупреди политологът.

Илия Илиев от ДПС не се съгласи с много от твърденията на Тодоров. По думите му, в Гърмен сме станали свидетели на „перфектно свършена работа от страна на МВР”. „Имаме си МВР, службите работят. Министърът на вътрешните работи беше там, за което заслужава поздравления”, посочи той.

Относно недоволството сред българите, че циганите живеят без да си плащат сметките, той попита: „Къде ромите ползват безплатно ток? Аз не съм чувал, да ви кажа честно”. Той смята, че махалата в Самоков, където беше показано, че се ползва нелегално ток, е сред най-добрите примери за спазване на реда.

Вие идеологически кентавър ли сте?, попита Тодоров ромския лидер, визирайки, че е бил депутат от различни партии през времето. Народният представител отговори, че е така, защото е защитавал определени интереси. Той опонира на политолога, че ромите не си плащат тока и данъците и нарече измишльотини неговите твърдения.

Министър Бъчварова говореше сякаш беше на тежки траквиланти, а Борисов каза, че няма да стане Ратко Младич, това заяви още политологът, припомняйки мнението на властта за случая в Гърмен.

Депутатът и политологът коментираха твърдението на Атанас Атанасов от Реформаторския блок, че размириците в Гърмен всъщност са породени от битка между две крила на ДПС. „Тезата на Атанас Атанасов е толкова измислена”, заяви Тодоров. „Не мисля, че има някаква сериозна политическа намеса в този скандал”, каза Илиев.

„Националната сигурност на България е свързана с изключително много с ромския въпрос”, каза още Тодоров. Той има данни от службите за външно наблюдение за хора от руското посолство и водачи на циганската общност. По думите му, повече информация за това могат да изнесат Иван Драшков и бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6574 |04.05.2015 Я. Тодоров: Медийна групировка казва кои да са в съдебната система . 16| 9620 |01.05.2015 Тодор Коларов: Няма съд за Христо Бисеров . 15| 6966 |10.03.2015 Т. Тодоров за Фрог: Българинът е зле, защото е скатавка . 30| 12053 |17.12.2014 Издирват Тодор Славков като Петко Сертов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads