Реклама / Ads
0| 5424 |20.05.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Порои в половин България

.
Времето се разваля от днес - след пролетните температури вчера, се очакват нови валежи. От НИМХ към БАН обявиха жълт код за 12 области в цяла Западна България. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска.
 
В тези области през нощта срещу събота ще има значителни валежи от дъжд с количества около 20-25 л/кв. м, на места в планинските райони до 35 л/кв. м. За останалата част от страната е обявен зелен код.

От запад облачността, първоначално средна и висока, ще се увеличава. След обяд на места, главно в Западна България ще започне да вали дъжд, който ще продължи и през нощта срещу събота и ще се усили. Ще се появи слаб вятър от изток-югоизток, уточниха от НИМХ. Минималните температури ще са между 7° и 12°.

Максималните температури ще са между 19° и 24°, на места в Източна България, където ще има повече слънце – с 1-2° по-високи.

Над планините облачността от запад още сутринта ще се увеличи. Около и след обяд ще започне да превалява на места в масивите от Западна България.

Валежите постепенно ще се усилват, ще продължат и през нощта срещу събота, на места ще са придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра около 8°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Едва привечер облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър.

В събота ни чака и още по-студено време, а за празничния 24 май синоптиците са категорични, че ще вали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4182 |19.05.2016 Калфин: 13,6% е разликата в заплащането между мъжете и жените в България . 13| 4202 |18.05.2016 ЕК отчете системни нередности в процедурите за обществени поръчки в България . 4| 4243 |18.05.2016 „Билд”: България може да се превърне в основен път за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads