Реклама / Ads
11| 6142 |17.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Посланик Шопов пред ФРОГ: Срещата Ердоган-Местан е коз за Доган-Местан

.
Турският президент показа, че Местан ще извива ръцете на другите партии в следизборните пазарлъци. Турската държава ще подпомогне работата на изборните секции в Турция административно и технически. Това каза посланик Любомир Шопов специално за Фрог нюз.
 
ДПС не се нуждае от реанимация - движението сега е във върхова форма и практически постига без усилие всички цели, които си поставя. Една от тях беше датата на изборите - 5 октомври да съвпадне с Баиряма. Другата - да има максимален брой изборни секции в Турция - практически без контрол. Сега и  президентът на Турция фактически заяви,  че ДПС е основният партньор в България. Другите партии трябва да се доказват /разбирайте да правят отстъпки/, за да получат толкова голямо внимание. А това е голям коз за Доган - Местан  - да извиват ръцете на другите в следизборните пазарлъци, смята дипломатът.

Нещата се предопределят от хода на историята. Има няколко  "заслужили" българи, които трасираха пътя към тази среща - Лилов, Луканов и Младенов. Първанов е с особени заслуги. Станишев с целувките си и безхаберието - характерно и за останалите.Тези хора наложиха ДПС, водени от конюнктурни интереси, като водеща политическа сила в държава, която все още се нарича България. Да не пропуснем Костов  - той явно е предвиждал особения интерес на турците към циганите. Преди години - без решение на парламента, постанови да се изплащат пенсии на изселниците от България - вече над 2 млрд.лева, припомня пътя на падението  на политиците  Любомир Шопов.

Срещата беше неизбежна, защото от 5 години  ДПС чакаше възможност да засвидетелства раболепието си пред всесилния владетел на Турция. То се вижда на снимката по погледа на Местан към Ердоган, по двете ръце, с които стиска десницата на президента, по благововението и смирението, което лъха от цялата му личност. Подобно нещо съм виждал само в знаменитата снимка на Бочаров, почти коленичил пред Живков и на Плевнелиев - зяпнал към Обама. Явно БКП и ДС не са си свършили добре работата, е коментарът на бившия отговорник за българските турци и за Балканските страни в МВнР.

Цялото интервю с посланик Любомир Шопов четете  утре в рубриката «Интервю»
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6206 |15.09.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Майката на стрелеца от Лясковец е оцеляла по чудо . 23| 5806 |12.09.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Костов затри здравеопазването по селата . 3| 5965 |11.09.2014 Адв. Симеонов пред Фрог: Цв. Василев не се крие, утре съдът ще се произнесе . 14| 6939 |09.09.2014 П. Блъсков пред Фрог: Никога "Труд" не е бил за фалит на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads