Реклама / Ads
46| 6172 |08.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Премиерът: КТБ трябва да бъде оздравена

.
КТБ трябва да бъде оздравена. Трябва да се види каква е дупката и какви средства са необходими, за да започне отново да функционира. Това каза премиерът Георги Близнашки по БиТиВи.
 
Лошото е, че твърде дълго властите са си затваряли очите. Много внимателно следим процесите. Ние ще решим проблемите на малките вложители. Големият проблем е как да спасим военно-промишления комплекс. Много вероятно е с това да се занимава следващото правителство. За съжаление офертата от виенският фонд няма продължение. Може би тези хора в момента се организират. Тяхната задача е да обединят всички акционери. Най-добре е Цветан Василев да се върне в България, каза Близнашки. Той посъветва главния прокурор Сотир Цацаров да си свърши работата и тогава да дава решение за банката, също така намекна, че надзора на БНБ си е затварял очите за много неща през годините.  

Относно работата на митниците Близнашки заяви, че днес е разговарял с директора Ваньо Танов, който е предствал последните резултатати от работата си. Според тях за последния месец са постъпили 40-50 млн. лв. от акциз. Премиерът каза, че останалите резултати ще бъдат обявени утре от Танов.  

По отношение на върнатия вариант на „Визия 2020” Близнашки заяви, че между него и Росен Плевнелиев не е имало никакво разминаване в позициите относно документа. Не може така да се говори открито за една велика сила каквато е Русия. Ние имаме вътрешен проблем. Имаме мощни проруски лобита в България. Не трябва вътрешния проблем да го пренасмяме към Русия. Трябва да търсим по-балансирана позиция. Едно е да говорим за европейския мир и съвсем друго е България да се изживява като жертва на външна агресия. Трябва да усмирим определени фактори. Трябва да си отваряме очите за нови енргийни източници, категоричен е Близнашки. По думите му в момента нищо не се предприема по проекта „Южен поток”.  Ние сме разпоредили никакви действия да не се предприемат, заключи министър-председателя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5781 |07.09.2014 Кметицата на Ново Паничарево: Трябват ни храна, вода и топли дрехи . 56| 10499 |29.08.2014 Георги Марков пред Фрог: Трябва импийчмънт и за главния прокурор . 7| 6652 |23.07.2014 Бони пред Фрог за бутнатите ромски къщи: Трябва да се спазва законът . 3| 5885 |25.06.2014 Д-р Т. Найденов: Трябват Крумови закони за мародерите при бедствия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads