Реклама / Ads
3| 7048 |03.04.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Природозащитници скочиха срещу строеж на вилно селище при къмпинг Юг

.
Писна ни от мутри с големите си пари да ни отнемат местата, където почиваме. Това заявяват "група граждани", които не искат застрояване на къмпинг Юг, в залива на Корал, между Китен и Лозенец и които изпратиха съобщение до медиите чрез Смилен Симеонов.
 
Съобщението касае строежа на вилно селище от седем къщи при къмпинг Юг, като строежът е разрешен от съда. Според гражданите целият залив Корал представлява дюни, а частта, където ще има строеж, е публична държавна собственост и е дадена на концесия на ИФ "Фаворит".

"След вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов, че трябва да останем да почиваме в България, питаме г-н Борисов - къде? Изпратихме му писмо, за да знае, че никой от нас няма да остане в бетонираните ни курорти", казват хората.

"Обръщаме се и към основния инвеститор - г-н Иван Тодоров, основен акционер в "Еуратек" и ИФ "Фаворит" - спрете се! Не ви ли стигат хотела, който вече сте построил на самия плаж в залива на Корал, не ви ли стигат и печалбите от трите най-красиви къмпинга, които сте взел на концесия. Всеки един от нас ви плаща всяка година по няколко хиляди лева, за да стоим по тези места, които не са ваши. Те са и наши. Помислете, ние имаме какво да губим - спомените си и емоциите си, но вие би трябвало да имате да губите повече - бизнеса си, репутацията си", казват в писмото си гражданите.

Възмутените автори на писмото заявяват, че ще пишат и на "Шкода", тъй като Иван Тодоров е вносител на марката за България. Гражданите се заканват да бойкотират продуктите на автомобилната компания, защото "печалбата от продажбата на техните коли отива за бетон и безобразия по българското Черноморие".

"Призоваваме МРРБ и МОСВ да направят пълен преглед на проекта за вилно селище, както и на вече построения хотел "Морско конче", който предизвиква много съмнения, дали отговаря на закона. Нека институциите прегледат и другите концесии на ИФ Фаворит по Южното Черномоерие - къмпинг Оазис и къмпинг Китен и ако се наложи да не се колебаят да развалят концесиите за "Юг", "Оазис" и "Китен". За да не ги чакаме да се самосезират, им подготвяме писма, които да внесем.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6254 |02.04.2015 Проф. П. Иванов пред Фрог: Депутатите работят само по един ден в седмицата . 28| 6283 |02.04.2015 Каролев не видял в Библията да пише за пенсия . 14| 7263 |02.04.2015 Младежите на ГЕРБ и БСП - тролове в интернет . 49| 13156 |02.04.2015 Или разбиваме циганския модел или гражданска война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads