Реклама / Ads
10| 7601 |08.10.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Александър Маринов: Слави създава партията сега заради скорошни предсрочни избори

.
Проф. Александър Маринов
Трифонов създава партията си сега, защото изхожда от хипотезата за скорошни предсрочни избори. Но, според него шоуменът е пропуснал пика за учредяването на проекта, защото сега има известен спад в интересуващите се от идеите му. Но все пак политологът е на мнение, че при силна медийна подкрепа и добро финансиране партията може да влезе в парламента.Това заявява проф. Александър Маринов.
 

Съществува остра потребност от нови политически субекти, които да правят нова политика и политика по нов начин. „Много е трудно да се каже дали тази партия би отговорила на подобни обществени потребности. Аз лично не съм зареден с много високи очаквания по-много причини." казва още той пред Topnovini.bg


Няма ясна идея какво смятат да правят и какви идеи да защитават, допълва Маринов. Той отбелязва, че не вижда личности около проекта, които да създават очаквания за сериозна политика. По странен начин според него бе учредена партията. „Подобна затвореност, да не кажа „прикритост“ не допринася за това обществото да получи по-добра представа. Смятам, че това ще е поредното популистко образувание, което може и да постигне някакви временни резултати, но не очаквам да се утвърди като значим фактор в българската политика", коментира Маринов.

 

Според проф. Александър Маринов голяма част от предложенията на Трифонов са неизпълними. „Началниците на полицията не се избират никъде по света“, заяви политологът. Проф. Маринов смята, че е доста странно и предложението главният прокурор да се избира от гражданите, защото това е една професионална фигура. „Предложенията му са по-скоро желание да се откликне на някакви обществени емоции, а не добре преценени варианти за институционална промяна. Съкращаването на броя на депутатите нищо не гарантира. Те може да са два пъти по-малко и да работят два пъти по-лошо“, коментира още професорът.

 

Партията на Трифонов временно може да обере част от протестния вот. „Хората, които протестират, разбирайки проблемите в системата, трудно биха възприели точно тази партия като начин да се реализира смяна на системата. Според него това по-скоро е псевдо антисистемна партия, отколкото партия, която да предлага сериозни промени, казва още политологът.

 

Проф. Маринов е на мнение, че партията на Трифонов би търсила подкрепа от по-радикални формации, но не изключва варианта той да работи и с останалите политически субекти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11140 |05.10.2019 Проф. Коста Костов: Крахът е близо, бързите смени на министри устройват системата . 3| 6966 |28.09.2019 Гравитационните вълни - пресечната точка между проф. Хокинг и десертацията на българина Деян Михайлов . 31| 12304 |12.08.2019 Проф. Ивайло Дичев: Недоверието към властта нараства застрашително с чумата и избора на Гешев . 2| 7529 |05.08.2019 Правно становище на проф. Дончо Хрусанов и проф. Димитър Костов по казуса със спирането на „Златен век“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads