Реклама / Ads
7| 5822 |18.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Даниел Вълчев: Гледаме само кой ще е началник влак

.
Даниел Вълчев
Ние само гледаме кой ще е началник на влак. Нека хвърлим две лопати кюмюр да тръгне този влак. Въпросът е , че това трябва да стане с взаимно съгласие. Гоним някакъв срок ли, ще се затвори банката с конгресите ли ? Така членът на РБ проф. Даниел Вълчев коментира суматохата и недоверието в РБ и избора на негов лидер в "Лице в лице" по bTV.
 
Какво като има едно лице, което се кичи с карамфил отпред. Нали има колективни органи.ЕС как работи като няма единен началник?, попита той.

Не е откритие, че има недоверие в РБ. Считаме, че е редно да седнем и намалим това напрежение.РБ е коалиция от 5 политически партии.Те учредиха тази коалиция с коалиционно споразумение. Там наистина е записано, че ще се проведе съюзен конгрес, на който ще се избере председател на гражданския съвет, обясни той.

За да се проведе такъв първи конгрес между хората трябва да има някакво доверие.Да има минимална степен на съгласие.За да има председатели това коалиционно споразумение трябва да го променим, посочи той.

Никой не е против да се проведе такъв конгрес. Даже следващата година е задължителен. Изпълнителният съвет на РБ трябва да изработи правилата за този конгрес, но той от лятото не заседава, тъй като Радан Кънев каза, че има висока степен на недоверие между гражданите.Трябва да се научим да живеем заедно, каза още той.

Спорното е как да се развива РБ и с какви темпове. Когато сме готови ще направим, каквото трябва.Когато сме готови свикваме конгрес, смята  той.

Програмата е добра, но една част от нещата са от компетентността на Велико народно събрание. Една част от нещата не зависят от кабинета, а от шефовете на магистратури. В прогарамата няма една дата. Хората не се интересуват от хартия, а какво ще се промени в живота им.Това бе коментарът му за за програмата за съдебна реформа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 8707 |10.11.2014 Проф. Слатински: Реформаторите легнаха в краката на Борисов като каракачанки . 4| 5580 |09.11.2014 Вълчев: Ще видим дали министрите ще се оправдават с космоса . 2| 9914 |22.10.2014 Проф. Аврамов: Онкологията в България–чудовищно лицемерие . 15| 5844 |16.10.2014 Проф. Овчаров: Правителство ще има, ще изкара пълен мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads