Реклама / Ads
0| 5114 |26.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Маринов: Грешка е прекалено широкият вот на недоверие

.
Александър Маринов
”Грешка е прекалено широкият предмет на вота на недоверие към правителството”. Това казаполитологът проф. Александър Маринов преди днешното обсъждане в парламента на вота на тема „Сигурност“.
 

По думите му това са десетки области, всяка от които е много обширна и изисква много сериозна експертиза, богата информация и синтезирано поднасяне на аргументите в много кратко време.

 

„Това разводняване, разширяване на проблематиката не е в полза на опозицията. Би трябвало да се възприеме друг подход – на много тесен фронт, с много голяма острота да се фиксират няколко най-важни и актуални проблеми, а не всичко, което е свързано със сигурността. Опасявам се, че нито в групата на БСП, нито в която и да е парламентарна група в този парламент, има толкова компетентни хора, които да могат да говорят по всичко това в рамките на един вот на недоверие. Това е изключително трудна задача. Очевидно е, че няма компетентни хора. Смятам, че от мандат на мандат Народното събрание бележи драматичен спад в качеството. Има хора, за които не е ясно защо са в парламента и от какво разбират“, допълни той пред БНР.

 

Проф. Маринов каза, че правителството няма да падне при този вот на недоверие, но е важно да се проведе сериозна дискусия с аргументи от двете страни. На основата на тази дискусия трябва да стане ясно на обществото, че нещо се прави, за да се преодолеят проблемите, добави той.

 

Според политолога БСП няма да загуби от вота, но няма и да спечели кой знае какво:

„БСП ще постави проблеми, които се виждат от всички. Големият въпрос обаче е не просто да ги постави, а дали подсказва, че може да ги решава. За съжаление, както се очертава този вот на недоверие, аз не виждам БСП какво ще покаже, че е в състояние да предложи“.

 

По думите му в момента няма политически субект, който да предложи алтернатива. Рано или късно тя ще се появи, защото това е въпрос на оцеляване на обществото, отбеляза проф. Маринов. Според него е възможно през новия политически сезон да има избори, а обществото очаква и търси нещо ново.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12237 |23.06.2018 Проф. Слатински: Ще могат ли майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания? . 1| 5709 |08.06.2018 Проф. Н. Слатински: След 28 години преход се оказахме с парламент без опозиция . 5| 18806 |21.05.2018 Проф. Минеков: Българският премиер е напълно неспособен за своя пост . 17| 11818 |17.04.2018 Проф. Слатински: Трагична е илюзията, че живеем в демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads