Реклама / Ads
4| 7566 |16.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Маринов: Парламентът ни може да се превърне в предмет на английски букмейкъри

.
Александър Маринов
Цветан Цветанов прави сделки ден за ден. Това се случва в момента. За мен е по-любопитно, дали някой го контролира, защото все пак това не е някакво ЕООД на Цветанов, това е най-голямата българска парламентарно представена партия, която има избиратели, която има лидер, има министър-председател.
 

Това заявява пред "Фокус" проф. Александър Маринов.

 

Както виждате, той има картбланш или смята, че има картбланш, или действа по този начин. Можем да се чудим, кое от всичко е вярно. Парламентът иначе е в състояние на свободно падане, както сме говорили няколко пъти с вас напоследък. Вие виждате, че всеки парламентарен ден може да се превърне в много интересен предмет на големите английски букмейкъри. В Англия са широко разпространени различни видове залози на политически събития. И ако това беше представлявало интерес за големите английски букмейкъри, сигурно щеше да има залози ден за ден: ще започне ли парламента, ще заработи ли, ще има ли кворум, кой ще се изкаже първи, какво ще каже Марешки и т.н. И сигурно щеше да бъде интересно. Естествено това е в рамките на шегата, а иначе наистина липсата на елементарна предвидимост, в която всъщност едно нещо е предвидимо – този парламент не може да свърши нито едно сериозно и необходимо дело. И така ще бъде още известно време. Колко още – ще проличи, коментира политологът.


Има една особеност на българския политически абсурд. Какво наричаме задкулисие? Наричаме задкулисие някакви взаимоотношения, някакви договорки, които са неблаговидни, да не кажа неприлични, за да бъдат предкулисие. Затова се крият. А вижте, че в нашия парламент в българската политика вече нищо не се крие. Няма задкулисие, то всичко е явно. Вече започват да го наричат открито с истинските им имена. Това е хубавото, бих казал, в изявленията на г-н Марешки през последните дни. То вече се казва. Дори няма задкулисие. То е на сцената, смята той.

 

Да. Не се прикрива, няма някакъв дори лицемерен срам от това, което се случва. И това е падение, пълно падение, категоричен е Александър Маринов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5776 |16.03.2019 Георги Свиленски: Парламентът се е превърнал в битак . 4| 5666 |15.02.2019 Проф. Бърлиева: В Европа катедрите по българистика се закриват заради русистиката . 3| 8013 |14.02.2019 Проф. Николай Слатински: Затънали сме в скандали до веждите . 9| 19433 |31.01.2019 Проф. Слатински: Вдига се пушилка за 700 хил., а се мълчи за 58 млн. на олигарха Домусчиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads