Реклама / Ads
0| 5209 |20.08.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Пропадналата с асансьор Мария: 1 г. възстановявам гърба и петата си

.
Преди година асансьор пропадна от деветия етаж в столичния квартал „Гео Милев". При инцидента загина една жена, а като по чудо оцеля Мария Ваклинова. Една година по-късно тя продължава да се бори за своето възстановяване от тежките травми и да преодолява трудностите, без да губи духа си.
 

„Оправям се бавно от тежките травми, които са на гръбнака и петата. Бавно минават нещата. Аз очаквах, че по-бързо ще тръгна, както преди. Никой не дава гаранция. Възможно е кракът ми да не се възстанови напълно. В момента все още съм със стабилизация в гръбнака, която се надявам, ако лекарите позволят, следващата година да махна", разказа Мария пред "Дарик".

 

Година след инцидента тя преодолява случилото се с помощта на семейството и приятелите си и много чувство за хумор. За това своя втори рожден ден отпразнува с лимонада:

„Днес лимонадата е, защото ако животът ви поднесе лимон, е хубаво да си направим лимонадено парти. Трябва да приемаме нещата, които ни се случват, като такива, които ни правят по-силни. И аз така гледам на тази случка в моя живот. Трябва да съм силна, трябва да свикна с начина, по който се движа. Хората около мен свикват с моя различен начин на живот, но всичко това ни учи на много неща. Научих се на още по-голямо търпение, научих се да забелязвам малките неща. Много неща, на които не съм обръщала внимание преди, сега са много ярки и много силно ги усещам като присъствие в живота си", допълни тя.

 

Към момента не се знае докога ще продължи рехабилитацията на Мария и дали тя ще се възстанови напълно. Въпреки всичко младата жена казва, че е взела хубавото от инцидента и всеки изминал ден все повече се връща към човека, който е била преди онази сутрин на 19 август.

Рехабилитацията на Мария продължава и за възстановяването й са необходими лекарства, които са на стойност 260 лева на месец и не се поемат от Здравната каса. Самата рехабилитация струва още 600 лева месечно. Средства за Мария могат да бъдат дарени, чрез сайта Platformata.bg, където Мария има своя кауза - "Мисия Мария".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6223 |20.08.2015 К. Парамов пред Фрог: Ако има вмешателство в програмите на КТБ, играта ще загрубее . 49| 9989 |19.08.2015 Горчева за Фрог: В България изчезва грубият соц-типаж . 33| 6752 |19.08.2015 Каракачанов: Шефът на БНР прави плонж пред ДПС . 0| 5325 |18.08.2015 Роднините на прегазеното в Ловеч дете: Всичко по случая ще се потули

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads