Реклама / Ads
1| 4672 |16.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Протестиращи: Фандъкова, спри криминалните строежи, не се крий!

.
Протестиращи от всички квартали в гр.София ще се съберат в 9:30 ч пред сградата на Столичната община на ул.”Московска” 33 против застрояването върху зелени площи, детски площадки, паркови и междублокови пространства и против незаконната сеч в Борисовата градина. Там те ще се обединят в общ протест преди началото на първата работна сесия на Столичния общински съвет.
 
Фандъкова да спре да ни баламосва с витиевати обяснения, а да разпореди спиране на криминалните строежи. Корупцията е въптре в общината и районните кметства, където се издават разрешителните. Кметицата да не се крие зад общи фрази, а да извади наяве всички проекти, кои фирми строят, кой е подписвал разрешителните и пр., заяви пред Фрог нюз Дамян Дончев, организатор на група, която настоява за прозрачност за това, което става в столицата. 

Гражданите ще настояват за преразглеждане на Общия устройствен план на гр. София и за промени в подробните устройствени планове на районите, така че да се гарантира запазване на съществуващите зелени площи.

Протестиращите ще настоявват за преразглеждане на Общия устройствен план на гр. София и за промени в подробните устройствени планове на районите, така че да се гарантира:

- Запазване на съществуващите зелени площи, детски площадки, паркови и междублокови пространства;
- Запазване на статута на лесопарковата част на Борисовата градина и прекратяване на незаконната безконтролна сеч;
- Прекратяване на порочната практика на превръщане на парковите алеи в паркинги.

Също така гражданите настояват за гарантирано участие в процеса при отварянето и преразглеждането на Общия устройствен план и промените в ПУП-те на районите, за прозрачно вземане на решенията и за промени в процедурата при обявяване на Обществените обсъждания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4759 |15.09.2016 Протест блокира Центъра за бежанци в Овча купел утре . 3| 4928 |15.09.2016 ФРОГОКО: Софийска община - ковачница на президенти! . 0| 3830 |14.09.2016 БСП напусна пленарната зала в знак на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads