Реклама / Ads
10| 6297 |24.07.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Протестиращи: Провокатори дебнеха на северната страна на парламента

.
Източник: Булфото
Цветлин Йовчев лъже безобразно. Вчера в момента, в който полицията махна загражденията, започна да бие наред. Извади палките и удряше хората от първия ред, между които имаше жени и деца. Един полицай дори ми каза, че иска да ме разчекне.
 

Това заяви Виктор Димчев, един  от протестиращите, който е пострадал при вчерашните сблъсъци пред бТВ.

Според протестиращия Емил Георгиев полицията е употребила насилие. "Министър Йовчев е абсолютно наясно кои са провокаторите. Наясно е кой е Росен Петното и неговата банда. Ние всеки ден казваме на полицията кои са те и те ги знаят. Вчера провокаторите бяха на северната част на НС и се бяха заредили с павета. В момента, в който се появи автобусът, те започнаха да хвърлят камъни", каза още Димчев.

Иван Недев, също пострадал между протестиращите, каза, че един от полицаите го е видял и е дал команда: "Тоя го вземете и го приберете вътре".  Полицаите ме повалиха на земята и започнаха да ме налагат, разказа още той. Георгиев е категоричен, че вчерашните протести са били един голям успех, защото са предотвратили кражбата на 1 млрд. лева.

Попитан кой е започнал да вади плочките, Недев заяви, че не знае. "Вчера видях едни полицаи, които дърпаха хора за костите, блъскаха ги и ги удряха. Една моя позната, която е адвокатка, бе с разбита глава. Тя се казва Александра Семерджиева. Искам да кажа, че нямаше абсолютно никакво устно предупреждение като "Отдръпнете се". 

Искам да издам и една тайна, че ние комуникираме с полицаите, поне с тези, които имат доблестта да са честни с нас, и те ни казаха, че ще стане голяма патаклама. Заставам зад думите си, че това е подготвено", каза Виктор Димчев.

Искам да направя едно сравнение и то е: това правителство е един пиян таксиметров шофьор, които се носи към спирката на обществото и ние гледаме с ужас последвалата катастрофа, каза Емил Георгиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6385 |23.07.2013 Вивиан Рединг спря ескорта си, за да се срещне с многодетните семейства . 6| 6337 |22.07.2013 Протестиращи: Ще влезем в Гинес с 4 г. протести . 9| 7743 |19.07.2013 Владимир Буковски: Моите поздрави на Едвин Сугарев и на всички българи . 44| 19712 |17.07.2013 Какво чакаш? Мамка ти...*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads