Реклама / Ads
28| 23772 |11.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

”Пунта мара” удря в гръб, после бяга като куче

.
Сабраха се, после пак ги разделиха... Източник: БГНЕС
В четвъртък преди обед световната общественост научи, че Цецо Цветанов отново е в парламента. Няколко часа по-късно вече го беше напуснал. Този човек така и не разбра, че вече е в политическата морга. Готов е да носи кофите и парцала на чистачките в НС, само и само да е в коридора, от който да дърпа конците на парламентарната група на ГЕРБ.
 

Защото Цветанов освен апартаментоман иска да е и кукловод.  

 

Най-лесно е да махнем с ръка: Този човек не е с всичкия си. Макар „с всичкия си“ при него да е много условно нещо... Но как да махнем с ръка, като той всеки ден се прилепва в живота ни като онези гадинки, причиняващи лаймска болест.

 

Новите сценки, разиграни от втория човек в ГЕРБ само за ден, издават важни неща.

Цецо не се е отказал да бъде там, откъдето бе изгонен. Че за да упражнява власт, е способен на всякакви подлости и врътки. Защото да извършиш този идиотски ход, когато Борисов е в Брюксел, не може да се определи по друг начин.





Премиерът бе насаден на пачи яйца. "От вас чувам. Ще проверя. Не знам за какво му е това", - бе неговата реакция пред журналисти в белгийската столица. Първият не знае какви ги върши зад гърба му Втория ...

 

"Не може толкова тежко наказание да получиш, да напуснеш парламента, да напуснеш шефското място на парламентарната група, шефското място на председател на комисията по сигурност и заради този договор (за апартамента – б.р.) да се посее съмнение, че това е "пунта мара", казано на преводен език. Това е просто несериозно".

 

Така Цветанов се сдоби с нов прякор – "пунта Мара". Който дори е малко романтичен за неговите действия…

 

Преди това драгата нова шефка на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова се опитваше с гърди да защитава Цветанов в новото му амплоа на нещатен сътрудник. И тя обаче не споделила с Борисов какво са намислили двамата с Цецко. Ти да видиш… Къде отидоха субординацията и дисциплината, с която толкова се гордее управляващата партия?

 

Цветанов не за първи път удря в гръб. Често се хвали какви грандиозни успехи постигнало МВР по времето, когато бе министър. Имаше такива успехи, но те бяха плод на усилията на много професионалисти. Въпреки него. Днес тези служители са в немилост - изхвърлени от системата или сложени на длъжности, унижаващи достойнството им. Всичко това заради капризите на Пеевски и компания и страхът на Цветанов не ги защити. За него по-важно е да придобие законно ултра луксозно жилище на цената на едно цяло село, отколкото да  спре да се противопостави на кадровата вакханалия в МВР.





Още един пример. С демонстрацията на луксозен живот, парвенющина и алчноста си за власт той предаде и електората на партията. Бил „машина за избори“… Може, но това не включва доверие и честен вот.

 

От доста време пеевските медии експонират малоумни теории за преврат срещу правителството. Всяка критика към властта и прокуратурата за тях е заговор. Дори нарекоха изваждането на кирливите ризи на някои новодомци от политическия и властови елит „пълзящ преврат“. Е, вече имат основание поне веднъж да употребят на място това словосъчетание. Защото подлите действия на Цветанов зад гърба на Борисов са именно това.   

 

Лидерът на ГЕРБ ще трябва да решава много важен тест. Днес е успял още веднъж да озапти напорите на Цветанов да фелдфебелства в парламента. Но докога? Вече е повече от ясно, че тактиката на втория в ГЕРБ е: Чрез удар в гърба – към лична власт.

Поетът за такива е казал:

 

Във гората – враг стаен.

Във гората мрак и изстрел.

Той лежи, лежи ранен

и през тъпа болка мисли:

 

"Право стреля. Ще умра –

във гърдите ме улучи.

Свърна в гъстата гора

и избяга като куче“.

 

Вапцаров е поетът, но за Цветанов това няма никакво значение. За нас обаче има.

 

Станислав Велчев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11284 |11.04.2019 Методи Андреев за Фрог: Продължаваме да плащаме десятък на ДПС . 4| 8080 |10.04.2019 КПКОНПИ действа дискриминационно към граждани, за сметка на политици . 13| 8718 |10.04.2019 Рaдaн Kънeв: Koй щe paзcлeдвa cĸaлъпeнoтo oбвинeниe cpeщy Ивaнчeвa? . 16| 13321 |09.04.2019 Фрогоко: ”Възкресението” на военното училище в Д. Митрополия - между възторзите и реалността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads