Реклама / Ads
13| 6011 |02.05.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Не пускаш на шефа, не те пращат в чужбина

.
Секс намеци и неприлични предложения тормозят програмистка от голяма IT компания. Самата жена се оплакала в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).
 

 

Дамата, която е на средна възраст и е с по-скоро дискретен външен вид, била обект на намеци за интимност не само от страна на прекия си шеф, но и от свои колеги, съобщава “Труд”.

 

Освен че я тормозели с неприлични предложения за интимна близост в хоризонтално положение, жената страдала и по други параграфи. Не я пращали на обучение в чужбина, за разлика от нейните колеги. Освен това пропускали да я уведомяват за седмичните оперативки или за други общи задачи във фирмата.

 

След като завела жалбата си в КЗД, тормозът се засилил, а впоследствие била уволнена. Комисарите ще разглеждат случая на заседание след 2 месеца.

И докато за другите оплаквания жената вероятно ще намери доказателства, то за секс тормоза най-вероятно няма да може да го направи. Именно това е и най-честата причина други дами, претърпели подобни посегателства, да премълчават напъните на шефовете си.

 

Заради това и такива жени по-често предпочитат да напуснат работата си, отколкото да се оплачат. Така в КЗД през миналата година са разглеждали само една жалба за секс тормоз. Тогава в комисията имаше оплакване от три жени за секс тормоз срещу един и същи мъж - началник на бензиностанция.

 

Дамите събрали смелост и се оплакали, че шефът им ги кани на среща на “усамотено място”, като ги заплашвал, че ще ги уволни, ако се оплачат.

Преди това - през 2011 г. в КЗД бяха получени 5 жалби от дами, които са пострадали от сексуални набези на своите шефове. Много често подобни посегателства стават без свидетели и са само вербални. Заради това и трудно се събират доказателствата за секс тормоза.

 

Все пак преди години комисарите наложиха безпрецедентна глоба за сексуален тормоз от 4500 лева. Тогава беше наказан началник на клон на банка в Северна България, който засипвал своя омъжена служителка с неприлични SMS-и, като даже ѝ предлагал да заживее заедно с него. Дамата обаче запазила уличаващите послания и мениджърът бил наказан.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5722 |30.04.2014 ЧЕЗ подменя електромери . 0| 6137 |30.04.2014 ЧЕЗ прексъва тока заради ремонти . 2| 11119 |29.04.2014 Излъганите за Англия: Опира до съд или бой! . 1| 5867 |29.04.2014 "България си ти!" положи венци на първия български войнишки паметник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads