Реклама / Ads
1| 5151 |19.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Радан Кънев: Главният прокурор да разследва търговете за „Хемус”

.
Главният прокурор Сотир Цацаров да постанови независимо разследване на търга за автомагистрала „Хемус" и на данните, изнесени от съдия Румяна Ченалова, за кадровата роля на Делян Пеевски в съдебната система. За това настоява лидерът на ДСБ Радан Кънев.
 
Разследванията да бъдат възложени на публично известни прокурори, които да се отчитат пред обществото. А при разследването главният прокурор да поиска международно съдействие от държави-членки на ЕС, отбеляза Кънев във Варна.

Ако не се стигне до подобно разследване и не бъде поискана помощ от други европейски държави, Радан Кънев заяви: „За мен лично ще се затвърди убеждението, че Цацаров е елемент от тази тенденция за зависимост на властта от кръгове около ДПС, а не е неин естествен противник, каквато трябва да бъде функцията на тази институция".

Радан Кънев за новия десен проект: Не е закриване на ДСБ, а засилване на партията

Властта в България изпада в опасна зависимост от ДПС и от икономическите и медийни кръгове около него . Основните публични знаци за това са именно сделката за „Хемус" и данните, изнесени от съдия Румяна Ченалова, за кадровата роля на Делян Пеевски в съдебната система, посочи депутатът.

„Тези данни са изнесени от един човек, който не трябва да бъде глас на съвестта в нашето общество. И за да не бъде така те трябва да се разследват", изтъкна Кънев.

По начина, по който беше извършена, поръчката за изграждането на първите два лота на автомагистрала „Хемус" компрометира цялостния проект. Проектът за довършване на „Хемус" в момента е под заплаха както от гледна точка на възможностите за неговото законосъобразно развитие, така и от гледна точка на възможността на бюджета да го плаща, ако цените продължават да бъдат 60 на сто над планираните, смята лидерът на ДСБ. Според него поръчката е непрозрачна, с победители анонимни офшорки, зад които прозират интересите на най-големите олигарси в страната.

Липсата на прозрачност около поръчката и достигнатият краен резултат са сред многото основания да бъде поискана оставката на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура". Лидерът на ДСБ очаква да чуе и позицията на министъра на регионалното развитие и на премиера, за които проектът е обявен за приоритетен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5710 |17.12.2015 Москов: Пътят на Радан не е правилен . 0| 6492 |10.07.2015 Кънев: Прокуратурата работи като черна ПР агенция . 48| 5252 |11.03.2015 Радан Кънев: Двете лица на ДПС са заплаха за националната сигурност . 5| 5667 |06.03.2015 Ченгета пред Фрог: Оставката на Лазаров е изстрадана, не можем да й се зарадваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads