Реклама / Ads
7| 5671 |10.01.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Радан Кънев: Престъпността в ромските гета не е предизборна дъвка за мошеници

.
Радан Кънев Източник: Facebook
Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем, и то проблем в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни, като нация и общество.
 

Това написа Радан Кънев във връзка със случая във Войводиново.

Ето целият му коментар във Фейсбук.

 

Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем, и то проблем в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници.

 

Проблем с едно старо измерение - изолацията, крайната бедност, липсата на образование, здравеопазване и ред, абдикацията на държавата и преотстъпването на държавни функции на местните барони.

 

И проблем с едно ново измерение - гнева на младите роми, които пътуват, работят, учат в Западна Европа (което в голяма степен притъпява конфликтите, поне през топлите месеци...), а когато се върнат тук, се сблъскват с "мръсен мангал" и изобщо прояви на расизъм, които са рядкост или изобщо отсъстват в "другата им държава" (Англия, Германия, Италия...). Новото измерение е далеч по-опасно и трудно за овладяване.

 

И по двата проблема, властта не прави нищо. И особено нищо не правят "патриотите", които имат интерес от тези проблеми. Предизборен интерес. Те са хем купувачи на ромски гласове (справката за вота на ВМРО и Атака по гетата е смайваща!), хем с демонстративните си предизборни акции срещу "циганската престъпност" печелят одобрение и популярност.

 

Мерзваци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни, като нация и общество.

 

П.П Да не говорим каква неоценима услуга правят в момента “патриотите” на ДПС, като им харизват безплатен ромски вот... Но те са едно, какво да се чудим. Две етнически крила на ДС.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4542 |20.11.2018 Радан Кънев: Протестът е израз на гняв и води до промяна . 11| 14765 |17.10.2018 Радан Кънев: Не можете да надцакате Волен и Шиши на техен терен . 1| 5820 |04.10.2018 Радан Кънев: Излишните ремонти превърнаха София в Берлин от 45-та г. . 11| 11066 |12.05.2018 Радан Кънев: За съжаление комунизмът е жив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads