Реклама / Ads
13| 6390 |27.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Радан Кънев срещу Божидар Лукарски в дуел за лидер на РБ

.
Председателят на ДСБ Радан Кънев е номиниран за лидер на Реформаторския блок, съобщи днес самият той в сряда.Окончателният избор ще се осъществи на Съюзния конгрес на реформаторите на 13 септември. Официална номинация за лидерското място във формацията е получил и председателят на СДС Божидар Лукарски.
 

„Целта ни е да оставим БСП и ДПС извън властта поне за 10 години“,така Кънев мотивира номинацията си за лидер на РБ на пресконференция в Перущица.Той обясни, че Блокът се стреми към промяна, но тя е невъзможна, докато „БСП и ДПС не бъдат отстранени от изпълнителната и съдебната власти пряко и косвено“.

По думите му на социалистите им предстоят тежки времена.„Десницата в България никога повече не бива да бъде разделена и зависима от външни фактори“, подчерта Кънев. „Няма съмнение, че волята на българските граждани е за управление център-дясно“, каза той и добави, че страната ни може да има дясно управление, което да стъпи на законност, малка администрация, да мисли сериозно за социалната политика и образованието.

Кънев обясни, че от Реформаторския блок са събрали приоритетите си и са ги представили пред избирателите ясно и откровено в една страница. Сред тях са:

Незабавно начало на правосъдната реформа в България. Ясна и подробна програма за електронно управление и електронни обществени поръчки и спиране на партийната корупция в администрацията и харченето на обществените пари“.

По-рано през деня стана ясно, че партия „Зелените“ няма да участват на изборите в коалиция с РБ. Като причина те посочиха поставени им условия, които не отговарят на представата им за справедливо отношение между партньори.

„Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите. Търговията с места в Народното събрание противоречи на желанието на гражданите за налагане на прозрачност в политиката и управлението. Без промяна в този тип мислене, изразеното на думи желание за реформиране на политическото статукво няма как да се реализира на практика“, категорични са от формацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6074 |24.04.2014 10-годишно момче удиви Божидар Димитров със знанията си по история . 0| 6613 |15.01.2014 "България без цензура" подкрепи талантливия Божидар от Смолян . 5| 6189 |16.08.2013 Божидар Димитров: Парламентарната република се е изчерпала . 11| 8339 |02.02.2008 Из „Житие и страдание грешного Боце..."

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads