Реклама / Ads
16| 6888 |26.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Расате за Фрог: Трябва ни Закона на Линч!

.
Боян Расате
Конфликтът в Гърмен е етнически, щом като от едната страна стоят българи, от другата – роми, независимо че проблемът е на битова основа. Битът на едните е първобитен, на другите – по-цивилизован. За да се погаси напрежението, трябва да се приложи законът с цялата му тежест. Очевидно е, че през последните 20 години това не е правено. Очевидно е, че поради бездействието на общинската администрация, на централното управление, на парламента, ромите са придобили чувството за безнаказаност. Държавата е абдикирала от своите задължения, категоричен бе пред Фрог нюз националистът Боян Расате.
 

Гражданите търпят и в един момент ще вземат закона в свои ръце. В САЩ това се наричало Закон на Линч. И в България можем да станем свидетели на линчуване. Събитията от Гърмен ще се повторят, прогнозира Расате.

 

Изказването на кметицата Минка Капитанова, че не може да събори незаконните постройки на ромите, защото нямала възможност да ги подслони, не може да се приеме за истина. Когато някой си построи незаконно етаж към къщата или пристройка към нея, общината изпраща предписание да се събори и ако не се направи, тогава се изпраща фирма, без да се интересува дали семейството има къде да живее. Има двоен стандарт, който се прилага спрямо циганите, тъй като се знае, че те действат на стаден принцип. Като отиде общината да бута ромската къща, излиза цялото гето. И понеже кметът трябва да получи Х на брой гласове, той не ги пипа. Така циганският катун се уголемява.

 

Гърмен не е първият случай. Проблеми с циганите имаше в Захарна фабрика, в Катуница... Проблемите с тях се решават само силом. Единствено опълченията могат да помогнат. Спасението на хората е само в техните собствени ръце, убеден е националистът.

 

За да се реши проблемът с ромите, трябва да се възстанови българската държавност. Трябва да възстановим страха от държавата. Няма обаче индикация за това. Политическата класа е същата, тя се възпроизвежда. Идва следващото поколение негодници, които са си подготвили в своите партийни канцеларии кадрите. Отиваме към катастрофа, или към варианти, близки до Косово, Донбас, Сараево... Трябва да преминем през пречистване, за да може старата номенклатура да се изчисти, смята Расате.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6901 |21.05.2015 Автоинструктор пред Фрог: Държавата е зад бизнеса с шофьорски книжки . 19| 5837 |20.05.2015 Николай Милчев за Фрог: Образованието ни е в пещера . 7| 7404 |19.05.2015 Г. Свиленски пред Фрог: Борците срещу корупция в ДАИ ги уволняват, мълчаливите ги издигат . 1| 5009 |18.05.2015 Политолог за Фрог: Кметовете са стожери на клиентелизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads