Реклама / Ads
6| 4527 |13.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Реформаторите: Плаващите мнозинства могат да са плаващо блато

.
Найден зеленогорски прочете декларацията
Динамичните и плаващите мнозинства могат да се окажат плаващи пясъци в управлението. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски ("Движение България на гражданите"), който прочете декларация от парламентарната трибуна за началото на новия политически сезон. По информация на "Дневник" декларацията се подкрепя от всички депутати, включително и от излезлите в опозиция шестима от ДСБ.
 
В декларацията, за която снощи на заседание на парламентарната група Зеленогорски е получил мандат от всички партии в блока, се напомня искането за ускоряването на реформите, на които през 2015 г. били поставени основите, в сферите на правосъдието, образованието, здравеопазването, енергетиката, изборното законодателство, пенсионната система и други, които да бъдат облечени в анекс към коалиционното споразумение с ГЕРБ.

"Макар и с доста резерви, през изминалата година бяха приети поправки в конституцията, образованието, енергетиката, отбраната и сигурността", заяви Зеленогорски и добави, че е било възстановено европейското финансиране, спряно по времето на управлението на кабинета "Орешарски", както и било възстановено доверието на инвеститорите, което довело до икономически ръст в страната.

"Сега предстои година на растежа и на ускорението, на дълбоките реформи", уточни той и добави, че борбата с тероризма с оглед вчерашния терористичен атентат в Истанбул също трябва да бъде сред основните приоритети на управляващите. Затова било важно и да се приемат по-решителни реформи за справянето с бежанската вълна, както и влизането в Шенген.

Зеленогорски посочи, че приоритет са още реформите в пенсионната система, където има подозрение за източване през инвалидните пенсии, които в момента били около 40%. Според Реформаторския блок трябва да продължи и разследването за фалита на Корпоративна търговска банка.

"Реформаторският блок влиза в новия сезон единен", приключи декларацията Зеленогорски. В момента в парламентарната група има десет опозиционни депутати - шестима от ДСБ и четирима от гражданската квота, и 13, които подкрепят властта - от СДС, "Движение България на гражданите", Народна партия "Свобода и достойнство" и лидерът на БНД Борислав Великов. Засега лидерът на ДСБ Радан Кънев ще остане съпредседател на групата, като ще представлява опозиционните депутати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5119 |13.01.2016 Още една жертва на сина на Ценко Чоков проплака . 5| 5470 |12.01.2016 Корман Исмаилов: ДПС върви към разпад и деградация . 3| 6553 |10.01.2016 Д-р Ненков безуспешно пробвал да разбере дали пътят до Белчин се чисти от сняг . 7| 6477 |09.01.2016 Сашо Дончев: Борисов е участник в драмата с "Овергаз"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads