Реклама / Ads
2| 9125 |31.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ремонтите в София са под всякаква критика, Фандъкова да прекрати договора за ”Дондуков”

.
”Чисто новият” бул. ”Дондуков”
Извънредно заседание на СОС заради некачествените ремонти и прекратяване на договора за ремонт на бул. ”Дондуков” поискаха в писмо до кмета Йорданка Фандъкова трима общински съветници-Марта Георгиева, Иво Божков и Трайчо Трайков.
 
Отговорност и задължение на Столичен общински съвет е да предприеме нужните мерки за прекратяване на порочния кръг с некачествено ремонтиране на градската инфраструктура. Досега налаганите санкции и мерки от страна на кмета и неговата администрацията са очевидно неработещи и не предотвратяват разхищаването на общински средства за незадоволителни резултати, пишат в мотивите си те.

Според тримата съветници, проблемите с некачествено изпълняваните ремонти не са изолирани, а представляват системен проблем в начина, по който общината извършва контрол и съответно защитава интереса на софиянци, техните пари и тяхното право да живеят в благоприятна градска среда.

"Споделяме констатациите в отвореното писмо на гражданската организация „Спаси София" и се присъединяваме към техните конкретни искания за свикване на извънредно заседание на СОС, което да вземе решение за предприемане на краткосрочни и дългосрочни мерки за решаване на проблема с некачествените ремонти, извършвани с парите на данъкоплатците.", се казва още в писмото им.

Те настояват също така кмета на София незабавно да прекрати договора за ремонт на бул. „Дондуков" с фирмата изпълнител поради системни публично установени некачествени дейности, съществено отклонение спрямо параметрите, разписани в спечелената обществена поръчка, както и забавяне на строителството с повече от 10 календарни дни (основание за едностранно прекратяване на Договора по член 20, т. 2.3).

Администрацията на кмета на Столична община, отговорна за изготвянето и сключването на Договора за обществената поръчка, както и за контрола за качеството на изпълнение трябва да понесе отговорност за сгрешения подход и липсата на надзор. Този ремонт се превърна в олицетворение на хаоса, изкуствено създадените конфликти между ползвателите,  и неспособността на Столична община да организира правилно и трайно подновяването на инфраструктурата на града, смятат Трайков, Божков и Георгиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3918 |31.10.2017 Гришо ще защитава титлата си в София . 1| 4463 |30.10.2017 Пак тръгва концесията за летище „София“ . 0| 4786 |26.10.2017 Калоян Паргов: София пламна от протести, а ГЕРБ черпи за благодарствени писма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads