Реклама / Ads
11| 12527 |03.04.2018 НАРОДЕН ГЛАС

ТВ репортери цензурират хора, критикуващи МВР и чиновници

.
Източник: Youtube.com
Репортаж на Нова телевизия за кражбите в Мало бучино. Репортерката и разследваща журналистка Вероника Димитрова с микрофон в ръка е при недоволни граждани. Техните вили и къщи са рабивани многократно. Крадците не са заловени. Полицаи им казали, че „пипали професионално с ръкавици“ и било трудно да ги хванат.
 
На един от собствениците откраднали АТВ-та, инструменти и убили кучето – каракачанска овчарка. За какво е тогава тази полиция, - питат хората. По-точно опитват се да питат

Един от пострадалите коментира, че е странно полицаите да протестират за повече пари, а да няма резултат от работата им. Човекът не успява да довърши, защото репортерката Вероника не харесва критиките към МВР и рязко изоставя говорещия.

 

Хората са решили сами да се борят.

 

Осем пъти е обиран един от собствениците. Другите са „късметлии“ – само по два-три пъти.

 

Мъж разказва: Извикаха ни в 6-то районно да си вземем откраднатите вещи. Чакахме 6 часа, но когато ни пуснаха вътре, се оказа, че няма нищо. Поискаха да дам фабричните номера на телевизорите, които са откраднати. Това е… Ще се охраняваме сами, трябва ни оръжие…

 

Тук репортажът набързо приключи.

 

Следващ репортаж. Този път от Благоевград. Служители на Регионалната инспекция по труда се опитват да проверят строителен обект. Мъж, който е на мястото, не ги допуска. Емоционално ги обвинява, че само гледат да пречат на фирми и собственици да си вършат работата. Намеква, че се удрят определени фирми и лица. Човекът се казва Антон Балтаджиев.

 

Шефката на Районната инспекция е пред камера, за да коментира/опровергае. Въпросите и от студиото, и от репортера са удобни и внушаващи правотата на инспекцията. Тя обяснява, че са информирали полицията, че си вършат работата, че спазват законите и правилата.

 

Обратно е отношението и внушенията към Балтаджиев. Той обаче все пак успява да попита: Защо инспекторите не са проверили нито една от фирмите, които санират блокове и обекти за милиони, въпреки, че падат мазилки и има сигнали за злоупотреби? Отговор няма. Тогава той напомня, че инспекторите получават заплати, формирани от данъците на българите. Потвърди също, че според него се изполняват поръчки да бъдат удряни определени обекти и лица.

 

Нова телевизия уж иска да покаже проблеми. Те отдавна са надхвърлили границите на Мало Бучино и Благоевград. По-голям проблем е обаче опита да се прикриват важни неща, а да се търсят повърхностни и „осакатени“ репортажи. Съмнява ли се някой, че МВР се управлява лошо и затова резултатите са трагични. Или, че Инспекцията по труда се изполва от някои властници за натиск върху фирми и бизнесмени?

 

Въпросните репортажи моментално биват преразказани в пеевските медии. Нито дума от изречените критики – само описание как държавата и нейните институции перфектно си вършат работата.

 

Със сигурност Вероника Димитрова и нейни колеги не цензурират критики към властта по своя инициатива. НяКой е наредил това да става, а журналистите изпълняват. И много личи. Казва се пропаганда.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5501 |03.02.2016 Становище на „Витоша ски“ относно „bTV Репортерите” от 31.01.2016 . 4| 7627 |05.05.2015 Журналистът Асен Иванов пред Фрог: Подкрепиха ни хора, които не са от гилдията . 9| 7257 |17.10.2014 Адвокатът на Ц. Василев: Предадоха го хора, вървели ръка за ръка с него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads