Реклама / Ads
7| 7505 |26.09.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Румяна Ченалова: Превърнаха Темида от Богиня в просякиня

.
Румяна Ченалова
Случаят „Пол Фрийман“ раздели обществото и доведе до истерия политиците.Много хвърлиха кал и камък по стопяващата се Темида, която от богиня, бавно, но сигурно се превръща в измъчена, раздърпана, охулвана и презирана просякиня.
 

Правото е лост за изправяне на изкривените обществени отношения, за връщане на равновесието и хармонията, наречена справедливост.

 

Правните норми не се създават от съда.Той прилага закона….лош или добър.
В основата на закона трябва да стои морала, не вендетата, не принципа “ око за око, зъб за зъб“.

 

Съдът прилага този морал, не моя, твоя, нашия.

 

Създадоха се абсурдни закони, транспонираха се/ или не/ европейски директиви.
Когато има противоречие с европейското законодателство думата има съдът в Люксембург.Има Съд по правата на човека, Конституционен съд, ВКС.

 

Изумена съм от лекомислието, с което се коментира правния казус от неспециалисти.Огорчена съм от безмилостните крясъци на политически лидери и политици с претенции.

 

Най – лесно е да се хвърли камък.Камъните обаче целят политически дивиденти – мерзко, недостойно, обидно.

 

Колко от кресльовците въстанаха против недомислиците в законодателството, против лобистките закони и процесуалните абсурди?Защо нямаше протести и интервюта?Защо удобно аплодираха недомислиците на правната комисия?Къде беше „златния пръст“, когато се приемаха безумните изменения в НК, НПК, законите за дейността на КОНПИ.

 

Няма да обсъждам съдебния акт, защото не познавам фактите и доказателствата.Няма да коментирам морала и поведението на съдиите, защото знам колко е трудно и тежко да се постанови подобно решение и защото вярвам, че закона е над всичко и всички.

 

Тъжно ми е за Темида, която отдавна слезе от пиедестала си .

 

Моля се да се върне …и да означава справедливост… и никой повече да не посегне към камък или дума, с която да нарани името и.

 

Вярвам, че ще се случи…когато тези, които я превърнаха в посмешище напълнят затворите .Тя е по- силна от тях.

 

Румяна Ченалова, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 19307 |11.09.2019 Съдия Ченалова: Спасение от американските служби и от Русия за Борисов няма . 5| 8422 |28.08.2019 Съдия Ченалова: Ваклин изпълнява поръчка срещу медиите . 12| 12036 |30.07.2019 Ченалова: Борисов е символ на корупция, елементарност и авторитаризъм . 3| 8702 |19.06.2019 Ченалова: Действителността в България премина в крайната фаза на човешка деградация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads