Реклама / Ads
79| 6233 |29.08.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Събраха 384 000 подписа в подкрепа на Орешарски

.
Събраните подписи бяха донесени в много кашони Източник: Булфото
384 000 са събраните до момента подписи в покрепа на правителството на Пламен Орешарски. Около 50-ина души се събраха пред Президентството, за да внесат подписите при премиера.
 

Гражданите носят кашони с подписи, събрани в цяла България, в подкрепа на кабинета на Орешарски. Върху част от кашоните са залепени надписи - "за социални придобивки", "не на престъпността и олигархията".

От 10 часа министър-председателят Пламен Орешарски проведе среща с представителите на инициативата „За нов обществен договор”, които се обявяват в подкрепа на правителството. Привържениците на правителството влязоха в сградата на Министерски съвет под звуците на гайди, развявайки много български знамена. Те се спряха пред входа на Министерски съвет за няколко минути и скандираха „Орешарски”.

Събраните подписи бяха донесени в много кашони, които бяха подредени пред сградата на Министерски съвет. Сред симпатизантите бе и 103-годишен дядо, който лично е събрал подписи в подкрепа на кабинета. Пред входа на правителствената сграда останаха още привърженици.

Това е вторият разговор на премиера Орешарски с представителите на инициативата „За нов обществен договор”. Преди месец те представиха на министър-председателя събрани над 327 000 подписа, с които гражданите в цяла България са дали кредит на доверие на управляващите.

Ясна е необходимостта от това да се направят работни групи, в които да се обсъждат по-важните въпроси за обществото, които се нуждаят от решение. В тези групи да участват представители на гражданството, на правителството и на парламента, заяви на брифинг премиерът Пламен Орешарски след срещата си с представители на инициативата „За нов обществен договор”.

Според премиера, с такива работни групи ще се постигне по-висока степен на съгласуваност с гражданското общество. Орешарски благодари на представителите на неправителствените организации, които му предоставиха подписи за кредит на доверие към управляващите, за активната гражданска позиция. Министър-председателят отбеляза, че с някои от представителите се вижда периодично по време на заседанията на обществените съвети към Министерски съвет.

Пламен Орешарски даде думата на представителите на инициатива „За нов обществен договор” и отново им благодари за срещата. „Аз се извинявам, тъй като следващата среща е с италианския посланик. Благодаря ви за интереса”, заяви премиерът Орешарски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6867 |28.08.2013 Отворено писмо на „София без блокади” . 45| 7986 |26.08.2013 А дали Царят е "гол"? . 2| 5755 |25.08.2013 Граждани предлагат санкции за фирканите шофьори . 7| 7908 |23.08.2013 Слънцето изгрява сутрин и залязва вечер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads