Реклама / Ads
25| 5266 |03.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Съдия Куцкова: След хвалби, ме изхвърлиха

.
Нели Куцкова
Въпросът не е лично за мен. Но не можем да обясним, защо се е получило така, след час хвалби по мой адрес. След зададените коректни и ангажирани въпроси по време на беседването, стана ясно че ВСС е загрижен за САС. Но не бе зачетено мнението на колегите. Това каза кандидатът за шеф на най-големия апелативен съд Нели Куцкова, която не бе избрана за поста.
 
Ако бяха казали че съм мързелива, корумпирана, такава и такава, да. Това двуличие, което се показа, е крайно обезкуражаващо. Обадиха ми се млади колеги, които ме питаха накъде вървим, сподели тя. След два провалени избора колеги ме принудиха да се кандидатирам. После ми се извиниха, че са ми го причинили.

Единствено Ясен Тодоров каза, че е бил против, защото съм политически обвързана. Но и Лучников и Петър Стоянов ги няма и как може да си обвързан с някой, който го няма. Той поне си призна, разказа Куцкова.

Не съм човек на никого, определено. Никого не съм молила. Казах си, ако стане, стане. Има нещо в мен, което не се харесва, каза още съдийката.

Тя даде за пример и друго скандално решение в деня, когато не беше избрана от ВСС – с гласуването на статутите на несменяемост на млади съдии. По думите ѝ един от младите ѝ колеги от т.нар. бунтари и критичен към ВСС – Красимир Мазгалов, не е получил мнозинство когато е гласуван неговият статут, което би означавало уволнение. В крайна сметка решението е било прегласувано.

Според нея това означава, че „който много знае да приказва, няма да придобие статут на несменяемост. „А излизай пред медиите и говори за съдиите, и няма как да не отнесеш нещо”, допълни Нели Куцкова. „Това отношение към младите хора, които се позволяват да изразят мнение, ме възмути повече”, допълни тя.

Гнилите ябълки в съдебната система не се изчерпват със съдия Ченалова. Но дълбокото ми убеждение е, че здравите ябълки са повече. Дядо ми казваше, че гнилите не заразяват околните. Но в обществото излиза миризмата на гнилите, коментира Куцкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5042 |30.04.2015 Н. Куцкова: Никой не е длъжен да ме харесва, но това е лицемерие . 35| 7077 |31.03.2015 Изявление на Цветан Василев във връзка с медийните спекулации, последвали от интервюто му . 24| 6426 |31.03.2015 Бабикян за Фрог: Атанасова ще разследва ли защо по времето на Борисов се наляха държавни пари в КТБ? . 25| 4912 |09.03.2015 Съдия Троянов си направи отвод по делото срещу Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads