Реклама / Ads
7| 7116 |22.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Съюзът на издателите се оплака в Брюксел от монопола на Пеевски: „Има натиск от държавни институции“

.
Български журналисти сезираха Брюксел за натиск от държавни институции! Наша делегация отиде в Брюксел, за да предупреди европейските си колеги, че съществуването на малка група медии, които не са част от монопола на Делян Пеевски, е застрашено. За това съобщава сайтът BulgarianPresidency.eu, проект на журналиста от EurActiv Георги Готев.
 
Делегацията е изпратена от Съюза на издателите в България, в който членува и издателят на „Дневник“ и „Капитал“ – „Икономедиа“. От какво точно се оплакват пред еМисия България обясни Теодор Захов.-председател на Съюза на издателите в България.

„Уведомихме нашите колеги от другите европейски държави за ситуацията в България и на свободата на словото най-вече . Ние виждаме как последните години има систематична репресия срещу малкото останали свободи медии в България, срещу издателите основно в това число Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев.

Специално от нашите колеги имаме пълно съпричастие и всякаква готовност това да се разреши по някакъв нормален начин. Също така се забелязва едно голяма безпокойство, тъй като този модел има тенденции да се разпростира и в друга страни от Европейския съюз. България, може би, в момента води класацията по странни обвинения към издатели и опити за запушване устата на издателства“, обясни Захов пред BiT.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3973 |28.09.2017 Съюзът на съдиите атакува Нинова по делото срещу шведския турист . 0| 4207 |15.09.2017 Още една жертва на Лазар Влайков се оплака пред медиите . 1| 5159 |22.08.2017 Бебе гигант проплака във Варна! Момченцето тежи 5,2 кг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads