Реклама / Ads
2| 6412 |09.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Гълъбова за Фрог: Политиците носят вина за увеличаването на психопатите

.
Управлението, политиците въобще, носят огромна вина за геометричната прогресия на психопатите, социопатите, убиващи и самоубиващи се, коментира пред Фрог нюз психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. Тя е директор на психоболницата „Св.Иван Рилски” в Курило.
 

Годината стартира с шокиращи убийства и самоубийства у нас. Те са свързани не само с влошеното психично здраве на нацията у нас. Чета коментари, че шесторното убийство в Нови Искър не би могло да бъде извършено от един човек. За съжаление може. Разбирам, че това трудно се приема от нормалния човек. Но понякога в ъгълчетата на човешката душа са заровени страшни демони.

 

Скъсаните връзки между народ и управление, разбира се са част от тези проблеми. Хората у нас отдавна загубиха уважение и доверие към институциите, но напоследък пък съвсем не им вярват. Затова и някои преминават към директна саморазправа и правораздаване.

 

Как ще се държи народът, какво поведение ще имат гражданите, най-вече зависи от организацията, правилата и условията, които управниците създават.

И като гражданин и като специалист в своята област няма да дам висока оценка за  ГЕРБ и ОП. За разлика от управниците, аз ходя сред хората и виждам как живеят те и какви са им проблемите.

 

Прогресивното обедняване сред тях води до мизерия, оскотяване и деморализира човека. Същевременно те виждат пък как прогресивно се обогатяват всички, които се докоснат до властта. Това създава не просто разлика, а пропаст между народ и управление.

 

Следствието и съда ще решат дали един или повече са убийците, дали са точно посочените от МВР, също. Аз съм категорична обаче, че който и да го е направил, е психопат. А психопатите не са категоризирани като болни хора. Безчувствени към болките на другите, не се съобразяват с никой друг, не се вписват в обществото по най-различни причини. Те могат да носят наказателна отговорност.

 

Като общество трябва да се погрижим още от ранна детска възраст индивидите да не израстват като психопатни личности. Също така, не бива да имаме никаква търпимост към хора, склонни към психопатия и социопатия. Вижте как общуват политиците помежду си, какъв им е речника – те носят огромна вина за характеровите деформации на много българи. И когато разрухата тръгва отгоре, надолу какво да очакваме?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5505 |03.01.2018 Д-р Цветеслава Гълъбова: Убийствата в Нови Искър са подготвени . 8| 4657 |21.12.2017 Доц. Гълъбова: Хората не вярват в институциите, вървим към революция . 3| 5280 |20.10.2017 Борисов подписа писмото на Нинова за имената на политиците, взели пари от КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads