Реклама / Ads
10| 13268 |04.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: 50 души крепят имиджа на шефа на МВР, пресцентърът му се раздира от скандали

.
Валентин Радев
Най-големият по численост пресцентър-този на МВР, се раздира от скандали. Това съобщиха за Фрог нюз вътрешни източници. Основната причина за интригите в наброяващият близо 50 човека състав, е че за една и съща работа част от хората са сложени на по-ниска длъжност, а други на по-висока.
 

Това на практика рефлектира и върху привилегиите, които се ползват. Според източниците ни изборът кой на коя позиция да бъде е крайно субективен и се правел не на база резултати, а по симпатия. Оказва се, че около 10 човека от години минават за „врагове” на началниците. По тази причина те никога не са сред награждаваните за празници, например. Също така не са сред „богопомазаните” да отидат командировка в чужбина по даден проект. В болшинството случаи ги режат и откъм оценката, която пряко влияе върху допълнителното материално стимулиране.

 

Не е тайна, че водещи пиари отказват да поемат ръководството на пресцентъра на МВР именно заради архаичните методи на работа и интригантската атмосфера. Основното, което се прави там е т. нар. мониторинг на вестниците и предаванията. За сравнение в другите министерства тази дейност се прави от един човек. Обичайно при тежки инциденти ведомството почти винаги дава информация след като журналистите вече са се добрали до нея и са я оповестили в публичното пространство. Стига се до там, че вътрешното ведомство закъснява с дни, което според световните стандарти е недопустимо.

 

Друг проблем е, че дейността на говорителите в 28-те регионални полицейски структури тотално се обезсмисли, тъй като от няколко години тяхната работа се пое изцяло от местните прокуратури. Вече не МВР, а държавното обвинение дава подробности за различни случа и спецоперации. Припомняме ви, че сегашната структура на пресцентъра бе създадена, когато Богомил Бонев оглавяваше МВР. Целта на т. нар. говорители бе да се занимават и с превенция. С годините тази дейност тотално се занемари и сега само в някои региони на страната има спорадични инициативи. Няма разработена система, която да отчита доколко ефективна е тази дейност. Така на МВР-говорителите не им остава нищо друго, освен да вдигат на журналистите телефона и да казват: Обадете се в прокуратурата.


Повечето от служителите на МВР отдавна са минали пенсионната възраст. Не малка част са като т.н. хибридни полицаи-получават едновременно пенсия и заплата, което им носи доходи от порядъка на 3000 лв.

Въпреки мощната пиар структура, която има зад гърба си вътрешният министър Валентин Радев, рейтингът му зацикли на незавидна позиция. А почти всяко негово изказване става повод за негативни коментари. Малко известен факт е, че след съвсем кратък престой в МВР, пиар съветникът му Десислава Маркова бързо се е махнала.

 

Фрог не за първи път разкрива за безмисления начин, по който в момента действа пресцентъра на МВР. След публикацията дългогодишен говорител се обади на редакционните телефони и като собственик на държавна институция заяви, че „вратата на ведомството за вас винаги ще е затворена”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7437 |31.05.2018 Владо Береану за Фрог: Румънският премиер в сянка иска главата на Лаура Кьовеши . 28| 35511 |30.05.2018 Адв. Симеонов за Фрог: Цацаров си тръгва, разследването по ”Магнитски” е на бюрото на Тръмп . 0| 6759 |23.05.2018 Спас Ташев за Фрог: Русия и САЩ ще се надцакват за името на Македония . 13| 32362 |15.05.2018 Д-р Гълъбова пред Фрог: Г-н Борисов, вие сте отговорен за мизерните ни заплати, под чии прозорци да протестираме?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads