Реклама / Ads
12| 38043 |26.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Доган сменя Карадайъ с Пеевски като председател на ДПС?

.
Делян Пеевски и Ахмед Доган
Делян Пеевски ще бъде номиниран и предложен за председател на ДПС на предстоящата национална конференция, която се очаква да се проведе през пролетта на 2020 година. Тази новина ни съобщи един от нашите сътрудници в Кърджали.
 

Вижте цялата информация от Кърджали:


"Eдна новина се разнесе със светкавична бързина сред актива на ДПС в Кърджали, а и не само там. Заговори се, че е спусната секретна директива от най-отгоре, да почне опипване на почвата сред актива и електората на ДПС за готовността на евентуална смяна на Мустафа Карадайъ, който така и не успя да се укрепи и докаже като председател на движението.






И в интерес на истината това си е обективната истина. Факт е, че в последните две години, традиционните избиратели на ДПС масово си коментираха, че Местан "в пъти" е бил по голям авторитет от Карадайъ. И логично, това се усещаше на всички предизборни мероприятия. А и най важното, Доган беше почнал да се ангажира с рутинна изборна селекция, която в другите партии беше ангажимент на заместник председатели. И всичко това беше признак, че в самия Център на Централата се е оформил един вакуум, който ако не се укрепи скоро, може да се разнесе като заразна болест по области и общини.


И, вездесъщия прозря, че или лично трябва да обуе ботушите, или трябва да сложи на председателския пост няКОЙ, безспорен и не подлежащ на критики, подигравки сред актива и електората.


Не e за подценяване един много тънък и важен момент в народопсихологията на класическия електорат на ДПС - етническия турчин от провинцията. Той трудно ще приеме друг лидер, освен великия Доган!!! Всеки друг, дръзнал да стане председател (макар и посочен лично от Сокола) ще има своите кусури: дали е от севера или юга, дали е етнически турчин или помак, дали е шиит или.... и т.н.






И така, стигаме до понеделник, когато един местен авторитет и верен на Централата се "изпусна" да каже на други двама шокиращата новина! А именно! На предстоящите местни, общински и областни отчетно-изборни събрания да следят много внимателно за готовността на хората и актива за една такава смяна в ръководството на движението. А е факт, че един нов председател бъде ли приет от Кърджалийския регион на ДПС - останалото е само формалност!"


И това ако не е новина!!! Само времето ще покаже.


Метин Мехмед

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11694 |21.11.2019 Димитър Куманов за Фрог: ДНСК са на Марс, унищожаването на р. Вит е непоправимо . 11| 11292 |05.11.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Очевидно се опитват да убият съпругата на Георги от „БОЕЦ“ . 17| 21115 |23.10.2019 Само във Фрог: Фандъкова мълчи за фрапиращи нарушения и данни за престъпления, открити в район ”Младост” . 1| 5703 |14.10.2019 Иво Прокопиев: Прокуратурата създава предпоставки за саморазправа с журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads