Реклама / Ads
8| 10486 |08.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Две лобита воюват в КПКОНПИ - на Пацо Терасо и Тони Балкони

.
Две лобита са се обособили в КПКОНПИ, като в момента са си обявили война. Това разкриха пред Фрог нюз източници от ведомството. Те обясниха, че едното лоби „кръжи“ около временно отстранения председател Пламен Георгиев, а другото около неговия заместник Антон Славчев.
 

Източниците ни разказаха, че войната се води за доминираща роля във всички дирекции. В КПКОНПИ усилено се носят слухове, че Георгиев може да бъде махнат от високата позиция, а Славчев да го наследи. Фрог ви информира преди време, че докато Плавен Георгиев е в отпуск заради незаконната му терасата с барбекюто, той е издал заповед да бъде информират по телефона за всички важни проблеми в КПКОНПИ. Оказва се, че някои началници са пренебрегнали Георгиев и са се обръщали за съвет и инструкции само към Славчев. Това създало напрежение между двамата.






Има подозрения, че в момента се подготвя друг човек за мястото на Георгиев. Причината е, че няколко началници от териториалните звена на КПКОНПИ са пратени на школа на ФБР в Унгария. Не е изключено един от тях, който е и с добра езикова подготовка, да оглави антикорупционния орган.

 

Служители се чудят защо се шуми около терасата на Пламен Георгиев, което е административно нарушение, а не се нищи как за кратко време се е обзавел с два големи апартамента в тузарски комплекси, като единият тях е тризонет.  Ченгета  от СДВР споделиха пред Фрог любопитна подробност за Пламен Георгиев. Преди няколко години, докато бил прокурор в СРП карал раздрънкан „Ситроен“. „Непрекъснато искаше от полицаите от 6-то РПУ да му намерят някой автомонтьор, който за по-малко пари да му оправя колата“, допълниха те.  






След скандалите с апартаментите и терасите,  дори служителите в КПКОНПИ помежду си започнали да  наричат  Пламен- Пацо Терасо, а заместникът му Антон-Тони Балкони. Любопитното е, че подслушвани лица ги наричали също така и това масово излизало по СРС-та.  В КПКОНПИ упорито се коментира, че Пламен Георгиев вече бил извън играта за бъдещ главен прокурор. Твърди се, че това дори му било казано лично от най-високо място.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 12502 |07.07.2019 Елена Йончева: Премиерът е самодържавник, след 10 години ще ни е срам да изричаме името му . 15| 15748 |06.07.2019 Сашо Диков за Фрог: Очаквайте повече от същото в БНТ, оглави я потенциален клиент на прокуратурата . 14| 17325 |03.07.2019 Юристи пред Фрог: Цветан Цветанов пробутва свой човек за европейската прокуратура . 4| 13844 |01.07.2019 Първо във Фрог: Магистрат заведе дело срещу държавата заради рекордно незаконно подслушване за над 300 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads