Реклама / Ads
4| 9308 |08.03.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Кадри на КОЙ се връщат като шефове в Националната полиция

.
Сградата на Националната полиция
Реставрацията на модела КОЙ и неговите кадри в МВР, извършвана от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, продължава с пълна сила, научи Фрог.
 
След кадровите чистки в областните дирекции и инспектората на МВР, кадри на бившия главен секретар от модела КОЙ Светлозар Лазаров отново заемат ключови позиции в Националната полиция. Заради хаоса, съзаден от Узунов, известен като Листовката, повечето полицейски шефове са в дълги болнични от страх, че могат да ги уволнят. От няколко седмици в сградата на Националната полиция не е припарвал директорът й Христо Терзийски, а шефът на „Криминална полиция” в дирекцията Илко Илиев е в болнични.

Така „диригентската палка” за кадровите рокади е в ръцете на приятеля на Светлозар Лазаров Мирослав Рашков, началник на „Икономическа полиция”. Той е от Горна Оряховица и е градски на Лазаров. Бивш футболист. Кариерата на Рашков стремглаво тръгва нагоре през 2013 г., когато главен секретар на МВР  е именно Светлозар Лазаров. Тогава от началник група в РУП  в Горна Оряховица  той става шеф на специално създадения отдел към ГДКП  за борба с престъпленията във финансовата  и кредитната система. По-късно е назначен за шеф на Икономическа полиция.

Сега неговите хора, понижени при предишния вътрешен министър, са отново „на мода” и стават пак началници, твърдят запознати.

 

Става дума за началници на ключови сектори в Икономическа полиция-бюджетния и енергетиката. За новите им шефове вече има подписани заповеди, но те са същите двама от времето на Лазаров, които са ръководили секторите. При Румяна  Бъчварова са били понижени, но сега ги връщат обратно на постовете им. И двамата началници са приближени на Лазаров. Да припомним, че преди да стане главен секретар на МВР той беше в сектор „Енергетика” на ДАНС. Кадровите кадрили в Националната полиция не са подминали и бившия шеф на Икономическа полиция Румен Богоев. Той е пратен като оперативен работник в ГДБОП, а на негово място от вчера е назначен Явор Иванов. Очакват се още политически рокади в МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11009 |08.03.2017 Само във Фрог: Враг на Антон Тодоров оглавява Военно издателство . 4| 6876 |03.03.2017 Проф. Христова за Фрог: Моделът на обръснатите момчета отключва агресия у децата . 3| 5468 |02.03.2017 Само във Фрог: Техника за милиони се губи в болница „Св. Анна”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads