Реклама / Ads
10| 10864 |03.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: „Куци” криминалисти проспали барутните частици по ръцете на самоубития бизнесмен

.
Младен Маринов се чуди как да се оправдае за гафовете по елементарни за разплитане случаи Източник: БГНЕС
След като не открили предсмъртното писмо, „куци” пловдивски криминалисти направили още един огромен гаф при огледа на мястото, където се простреля пловдивският бизнесмен Данаил Божилов. Те проспали барутните частици по ръцете му и така пропуснали възможността още в самото начало да разберат какво точно се е случило. Това разкриха пред Фрог нюз източници от службите.
 

Оказва се, че натривките от ръцете му били така взети, че от тях не лъснала нито една частица барут. Този факт подвел разследващите, че всъщност става дума за убийство. След няколко дни, обаче след като пъзелът не им се наредил, били извикани експерти, които отново да вземат натривки от Божилов. Едва тогава барутните частиците „изникнали” под каишката на часовника му. Ченгета с опит недоумяват как първият път са взети пробите, така че експертизата да излезе отрицателна. Все още не е ясно и какво е довело до „проспиването” на предсмъртното писмо, открито от съдебните медици в задния джоб в панталона на бизнесмена.

 

Има и други странности, които съпътстват разследването и доказват колко непрофесионално и хаотично се е действало. Още от самото начало свидетелка на трагичния инцидент разказала как видяла "клошар", който се навел да премери пулса на Божилов и щом разбрал, че не е жив, взел пистолета му, марка „Берета”. Ченгетата пуснали свидетелката да си върви, без да й вземат адреса и телефон за връзка. Същото станало с още няколко човека. Впоследствие било изгубено време, за да ги намерят.

За да замажат скандала около разследването, шефовете на МВР решиха да дадат напоителна пресконференция за „грандиозните” разкритията около самоубийството и задържания военен, в чиито дом бил намерен пистолета на бизнесмена. Симеон Стоев се надявал да го продаде и от това да изкара пари, уточниха източниците на Фрог. За демонстрация, че ръководството е единно, рамо до рамо на брифинга застанаха главния секретар Младен Маринов и шефа на пловдивската полиция Атанас Илков. И двамата се сочат за представители на модела КОЙ в МВР. Куриозното е, че Маринов нареди на Илков да разследва как криминалистите са си свършили работата на терен и кой е сгафил. В същото време те си затварят очите, че всъщност Илков е този, който ръководи и контролира работата на подчинените си. Атанас Илков сега ще трябва да проверява сам себе си. Сетете се кой ще излезе виновен. Най-вероятно чистачката”, прогнозираха местни полицаи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10901 |02.08.2017 Ант. Василева за Фрог: Българи тръгват за зелен хайвер в чужбина . 2| 7380 |02.08.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: Безпринципен бъркоч е новият антикорупционен орган . 3| 18926 |01.08.2017 Само във Фрог: Разжалваха видни кадри на КОЙ в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads