Реклама / Ads
0| 13232 |11.10.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Полицейски шеф в паника от заплахите на Борисов

.
Йордан Рогачев
Шефът на полицията в Пазарджик Йордан Рогачев е в паника да не бъде уволнен, разкриха пред Фрог негови колеги. Той вдигнал редовите ченгета на крак, след заканата на премиера Бойко Борисов в края на миналата седмица, че ще бъде сменен, ако не подобри работата по линия на контрабандата на цигари.
 

 Рогачев  извикал спешно началниците на сектори и им поставил бойна задача да спретнат спешни акции срещу нелегалните папироси и горива. В момента се проверяват всички обекти, където се продават цигари. Не е тайна, чe пазарджишка  област е превърната в бастион на Делян Пеевски . С това се обяснява и липсата на сериозни резултати по тежки престъпления, като например убийството на Татяна Стоянова, шеф на кабинета на кмета Тодор Попов. Премиерът Борисов за втори път заплашва Йордан Рогачев  с уволнение заради контрабандата.

 

Първият път бе през юни т.г. Въпреки заканата, той остана на поста си, независимо от  незадоволителните резултати. Припомняме ви, че веднага след премиерските  тиради, МВР  разпространи пиар  материал, че възмутен Йордан Рогачев  прекъснал отпуската си и веднага наредил мащабна акция срещу контрабандата на цигари.  Тоест и при преди, и сега действа по един и същи начин. „Уволнението на пазарджишкия  началник едва ли ще се случи и сега, след като има могъщ покровител”, коментират през Фрог  ченгета.

 

За връзка на Рогачев с депутата от ДПС Делян Пеевски за първи път намекна Румен Петков. През август 2014 г.  в телевизионно интервю той говори за схема за купуване на гласове в града . „Два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е смятал  Пеевски за незаобиколим фактор в политиката. Този начин на мислене определя редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора. В секциите с концентрация на ромски гласовен доминарат ББЦ и ДПС. Има сигнали, че правоохранителната система в различни дирекции правеше невъзможна борбата срещу купения вот.  Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с директора на пазарджишката дирекция, присъствал ли е е Йовчев и всичко приключва“, заявява Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9230 |11.10.2016 Само във Фрог: Институциите, контролирани от КОЙ, останали без агенти на прикритие . 2| 5840 |07.10.2016 Борисов плаши петима полицейски шефове с уволнение . 1| 9954 |05.10.2016 Само във Фрог: Свалят GPS-те на Йовчев от полицейските патрулки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads