Реклама / Ads
58| 10667 |08.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Румен Петков, Вальо Златев и царя водят Неофит в Москва

.
Българският патриарх на преден план, а зад него е Симеон Сакскобургготски.
Бившият вътрешен министър Румен Петков и петролният бос Валентин Златев са организирали визитата и награждаването на българския патриарх Неофит в Москва с премия за 2015 година от Международния обществен фонд "Единство на православните народи". Това научи Фрог нюз от свои източници в руската столица.
 
Наградата се дава от руския патриарх Кирил за принос към единството на православните народи и утвърждаване на християнските нравствени ценности в обществото.
Българската делегация е отпътувала още вчера. С редовен полет към 15 часа са заминали патриарх Неофит, митрополит Антоний и председателя на храм „Св. Ал. Невски” Дионисий. Малко по-късно с частния самолет на Вальо Златев са излетели Румен Петков и бизнесменът. Най-важната персона в делегацията обаче е бившият премиер Симеон Сакскобургготски, довериха запознати с организацията около височайшото посещение. Всички ще бъдат настанени в „Покровския манастир” в центъра на Москва, където се твърди, че ги очакват супер луксозни апартаменти. Съвместна съборна света литургия е планувана от двамата патриарси за днес. Молебенът ще е в чест на Свети Серафим Софийски Чудотворец.

Малко преди посещението в Москва упорито се заговори, че скандалният духовник Дионисий ще бъде ръкоположен за епископ. Решение за това има още преди 1,5 години на Св. Синод. Негови близки твърдят, че напоследък минавал за руско ченге и по тази причина дори започнали да му викат „Дионисий Руснака”. Преди да стане председател на храм-паметника „Св. Ал. Невски” всички го мислели за прогръцки ориентиран, защото остро критикувал руската църква. Сега обаче е променил отношението си. Твърди се, че съвсем скоро руски пари, от порядъка на милиони евро, ще потекат към храма за неговата цялостна реконструкция. Духовници смятат, че средствата се договарят изцяло с посредничеството на Румен Петков. По тази причина са предвидени още посещения в Москва през следващите месеци.

Наблюдатели пък смятат, че руския патриарх награждава българския заради признаването за светец на руснака Серафим, живял и служил в България преди години.
Лауреати на премията за 2015 година, освен българския патриарх, са още президентът на Република Сърбия Томислав Николич и председателя на руската Дума Сергей Наришкин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 11649 |07.03.2016 Парамов пред Фрог: Надминахме Остап Бендер с избора на фирма „Аликс Партнърс” . 7| 6164 |02.03.2016 М. Багдасаров за Фрог: Интриги в ДПС в Кърджали, партията загива . 27| 8548 |24.02.2016 Д-р Семерджиев за Фрог: Чужди държави могат да имат достъп до данните ни . 7| 6590 |23.02.2016 Адина Саве за Фрог: Политиците се държат като партизани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads