Реклама / Ads
23| 26922 |31.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Щерката на Цветан Цветанов се уредила на работа в Световната банка при Кристалина Георгиева

.
Станимир Флоров и Цветан Цветанов са приятели от детство, децата им също.
Щерката на Цветан Цветанов - Гергана, е започнала работа в Световната банка веднага след като е завършила за бакалавър университета „Baht“ в Югозападна Англия. Това показа проверка на Фрог нюз в сайта на банката. Главен изпълнителен директор на Световната банка е свързаната с ГЕРБ Кристалина Георгиева.
 

Гергана завършва тригодишния курс на университета през юли 2017 година. За разлика от болшинството български студенти, изправени пред възможността да се реализират професионално по правилата, наследничката на Цветанов не се сблъсква с подобен проблем. Даже напротив, пред нея светкавично се отваря широк път за развитие.

 

Още на следващия месец-август, тя вече постъпва като анализатор на Световната банка във Вашингтон. Назначена е в отдел, който се занимава с подпомагане на най-бедните райони по света.  Опитът ни да намерим нейни анализи и разработки на тази тема не се увенча с успех. Нейното име не може да бъде открито под нито един труд, публикуван от въпросния аналитичен екип, в който работят 28 души.

Цветан Цветанов е шеф на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност. Съпругата му Десислава пък е служител на ДАНС. Много често експрети питат дали в случая не става дума за явен конфликт на интереси.

 


.

 

Университетът, който завършва Гергана Цветанова е на 187-мо място по рейтинг в годината, в която тя е приета да учи там. Преди това две години се е обучавала в Англо-американския колеж в Панчарево.

 

Дъщерята на близкия приятел на Цветанов - Станимир Флоров, също върви по подобен път. Славея завършва университета „Брайтън“ през 2017 година по специалността „Глобализация“. Любопитното е, че преди това е работила за по един-два месеца в няколко министерства - спортното и МВнР. Докато учи, стажува в Европейския парламент. В момента дъщерята на Станимир Флоров е административен и финансов асистент в „Телелинк“ в Англия. Фирмата е участвала в техническо обезпечаване на сигурността на границата и оградата у нас. Тя е и част от международен консорциум, дал най-ниска цена за играждане на тол-системата у нас.  

 


.

 

По всичко личи, че децата на  Цветан Цветанов и Станимир Флоров са се уредили доста по-успешно в професионално отношение от дъщерята на премиера Бойко Борисов. През 2017 година той се оплака пред медиите: „Стои момичето, плаче и казва: „Не мога“! Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата. Пратя ли я на държавна работа, това ще бъде гейт”.  Припомняме ви, че Фрог веднага реагира и подаде ръка на детето на министър-председателя, предлагайки да стане репортер и да отразява случващото се в държавата. Офертата ни, обаче не бе приета. Вместо това дъщерята на Борисов се отдаде на най-важното - отглеждането на двете си деца.

 

През август управлението на ГЕРБ съобщи, че  предприема мисия да върне младите българи от чужбина. Агенцията за българите в чужбина започна да изпраща писма до наши сънародници, приканвайки ги да си дойдат у нас и тук да потърсят реализация.

Имайки предвид къде живее и работи дъщерята на Цветан Цветанов, твърде лицемерно звучат думите му, казани пред хората в Баня това лято: Аз съм убеден, че българите ще се върнат от чужбина. България има висок икономически растеж, а когато сме единни ще можем да постигаме повече и ще може да осигуряваме повече възможности за професионална реализация на всеки наш сънародник.

 

Уточняваме, че болшинството от наследниците на партийните величия не са в България. След тях са и синовете на лидера на БСП Корнелия Нинова и правосъдната министърка Цецка Цачева и пр.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 15791 |20.10.2018 Майка пред Фрог: Не искаме извинение от Симеонов, а оставката му, тонът му унизи държавата . 5| 8631 |04.10.2018 Само във Фрог: Здравното ведомство крие истината за хемодиализата във Видин . 9| 11775 |26.09.2018 КПКОМПИ крият, че могат да се самосезират по публикации, сега да го направят за Пеевски . 10| 8321 |25.09.2018 Огнян Гърков за Фрог: Ръкостискането Борисов-Тръмп - васално-слугински манталитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads