Реклама / Ads
23| 10137 |04.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Втори българин джихадист в Ислямска държава

.
Има ли българи ?
Американският военен вестник "Звезди и ленти" съобщава, че и втори българин е разконспириран като елитен боец на Ислямска държава. Името му било Али Булбалк и се славел като един от най-добрите, обучени и жестоки джихадисти.
 
Информацията ни бе съобщена от български миротворец, служил в Афганистан. Дали е вярна? Ами до доказване на противното е толкова истинска, колкото и тази за българина Анис, за който съобщиха по една от големите телевизии известен журналист и уважаван арабист.

Въпросът стана актуален, след като военният министър Велизар Шаламанов съобщи, че по сведения на чужди разузнавания в Ислямска държава служат и българи. Това прозвуча опасно и бе подето от медии и експерти по сигурността. И макар че началникът на военното разузнаване Веселин Иванов излезе от кашата с думите "Щом министърът е казал, значи е така...", в смисъл началникът винаги има право като първа и втора точка в китайския устав, то останаха съмнения, че крушката може да си има опашка.

Има ли вероятност българи да служат под флага на Ислямска държава? Сто процента? Това може да са нашенци от турски произход, които не са крили своя ислямизъм. Не помните ли, че само преди дни  половин дузина турчета позираха гордо с фланелки на Ислямска държава и не криеха своята симпатия към борците с неверниците ? Защо да няма такива като тях или от тях и на границата на Афганистан с Пакистан. Преди две години министър Николай Младенов събра в България сирийската опозиция да я обединява. Може да е обенил и някои джихадисти с българските им съмишленици ? Всичко е възможно. Нека добавим още, че България е членка на НАТО, а тази организация отдавна е обявила война на тероризма, така че и ние сме в кюпа на  враговете му. Но е ерес да излезем от военната организация на НАТО. Нали ?

Мендерес Кунгюн, лидера на ислямистката организация Национално турско обединение, неотдавна заяви в интервю, че в България действат радикални ислямисти, които подпомагат терористите от "Ислямска държава". Те поддържали връзки с представители на терористичната организация в Македония, Босна и Херцеговина и Албания и с тяхна помощ изпращали доброволци от България в Сирия и Ирак. Ислямистите в България осигурявали и финансова подкрепа за терористичната организация.

Около 2-3000 са бг-бойците, които служат в различни армии и групироки в различни точки на света.Наши юнаци защитават знамената на френския легион в Сенегал и Джибути за пари. Легионерът Свилеон Симеонов загина с пагоните на легиона в Афганистан. Стотици са българите, които в последните години рискуват живота си като  наемници в частни компании в Афганистан, Ирак и цяла Африка.Защо да няма българи и в Ислямска държава?

По-страшното е, ако се върнат у нас и създат ядки на тази зловеща организация. И тук става ясно безпощадно ясно, че без агентура, не можем да докажем нито дали има българи в Югоизточен Афганистан, нито дали са пуснали пипала у нас.Не става въпрос за страшния Шести отдел на ДС, а за онези мъже в сянка и помагачите им в Арабския свят, повечето от които бяха унизени и разгромени, за да сме сега лесна плячка на тероризма от Изток.

Сянката на джихадизма е надвиснала и над целите Балкани.Сръбският президент Томислав Николич в речта си пред Общото събрание на ООН заяви, че Сърбия е обезпокоена от ръста на броя на вербуваните бойци на "Ислямска държава".По думите му на Балканите най-много терористи се подготвят в Албания и Косово. Останалите държави от региона обаче също не правят изключение - подобни данни има и за Босна, и за Македония, и за Сърбия, и за България.Косовският президент Атифете Яхяга призна, че страната й има проблем с ислямисткото вербуване, което е насочено най-вече към младите косовари.По данни на разузнаването около 150 косовски граждани са преминали на страната на ислямистите. Около 40 са били убити.Босненското присъствие в редиците на ИД наскоро бе потвърдено и от видео, на което се вижда как бойците от "Ислямска държава" напредват към кюрдския град Конабе. Във видеото ясно се чува как някои от ислямистите си говорят на босненски. Македонският президент Георге Иванов също изрази опасения, че има свидетелствата за опити за създаване на Балкански халифат и те са изключително сериозни и в никакъв случай не трябва да бъдат пренебрегвани.Дори Словения беше засегната от джихадистката заплаха. Миналата седмица словенската полиция проведе спецакция в столицата Любляна за задържането на лица, които са се сражавали на страната на ислямистите в Сирия.

Нашият президент и Върховен главнокомандващ  Росен Плевнелиев засега мълчи по въпроса.Грижа му е създаването на ново правителство.Но после...,после трябва да постави на дневен ред въпроса за играта с огъня и  опасностите от дижхадизма, за да не ядем попарата на второ Сарафово.

Милен Джумайски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5333 |04.11.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: 1100 са българите самоубийци . 40| 7773 |30.10.2014 Парамов пред Фрог: Не трябва да се допуска фалит на КТБ, Искров ни пробутва приказки за наивници . 4| 6023 |29.10.2014 Хр. Радков пред ФРОГ: Няма депутати членове на МЕНСА . 19| 5745 |29.10.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Комунистическата снаха пречи на РБ за властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads