Реклама / Ads
15| 15723 |06.07.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Сашо Диков за Фрог: Очаквайте повече от същото в БНТ, оглави я потенциален клиент на прокуратурата

.
Сашо Диков Източник: БГНЕС
Питах СЕМ дали знаят, че сюжетът с Каменаров може да се повтори сега и с Кошлуков, защото той има невърнат кредит и то от КТБ. Казаха, че пак не знаели, сега чували за първи път, не били разследващ орган. Какво разследване трябва? Още през 2017 г. станаха публични списъците на синдиците на банката с длъжниците, които имат да връщат кредити и Кошлуков е там. Това го прави клиент на прокуратурата във всеки един момент.
 

Списъците с невърнатите пари от КТБ беше публично още при предишното му кандидатстване. СЕМ вечно не знаят, не чули, не видели.

 

В интерес на истината не очаквах такъв избор, от наглост, това е най-хард варианта. Това което очаквах аз е по-мекия вариант – Сашо Йовков, а Кошлуков след това да стане програмен директор. Изборът на Кошлуков, това го доказаха реакциите  на не малко хора и медии още при избора му за изпълняващ длъжността на генерален директор. Още тогава се разминаха представите за нормално и ненормално. Крещящите разминавания на неговата биография и представите за нормално професионално поведение. Наистина очаквах, че няма да са чак толкова нагли, но действителността и моята наивност беше опровергана.






За националната телевизия от тук насетне очаквам повече от същото. Не може Кошлуков година и половина да се държи повече като шеф, отколкото като водещ. По различен  начин се цитират хората от властта - по един начин се хвали властта и прокуратурата, а се громи Лозан Панов. То е повече от ясно, че той е един зависим човек. Вече е ясно - няма и не може да има друго мнение.

 

Водил съм разговори с него,  когато спряха предаването на Валя Ахчиева „Открито“, чисто приятелски и съм го питал: Емо, как така се спират такива предавания, часове преди излъчването, на какво прилича това? Той ми отговори, че за това отговаря Уляна Пръмова, а той само за „Бразди“ и „Култура БГ“. Това е ситуацията.

 

Много неща са очевидни за Кошлуков , заради това направих и скандала след избора. Питах хората от СЕМ дали на времето са знаели, че Коко Каменаров има проблеми със съда. Казаха че не знаели, после разбрали,след като  са го избрали, но не са имали такава информация. Сега не знаели за невърнатия кредит на Кошлуков към КТБ.






До преди един месец въобще не знаели и за финансовия колапс на телевизията, преди да им съобщи Кошлуков, забележете. Което също не е вярно, защото СЕМ са алармирани много преди това. Да се смееш ли да плачеш ли? Това е някаква трагикомедия, която е толкова тъпа освен това. Явно и този регулаторен орган, както всички останали регулаторни органи в държавата, изобщо не се занимават с нищо, а слушат само каквото им се каже. Въобще не ги интересува как ще реагират хората или пък какво ще стане.

 

Някой написа още когато избраха Кошлуков за и.д. генерален директор, че това е показване на среден пръст. Сега СЕМ показа три средни пръста с трите гласа, които бяха дадени за него – на Бетина, на София и на Розита Еленова. Интересното е това, че тази, наречена от мен „чугунена тройка“ избра генералния директор на БНР сега, избра и преди Кошлуков за и.д. генерален директор.

 

Някак по-лесно щеше да е за преглъщане,  ако бяха избрали Сашо Йовков, дори бяха на път, защото другите два гласа бяха за него. Но тогава пък щяха да станат автори  на световен прецедент – човек без грам капацитет, защото той през целия си живот не е управлявал  нищо освен себе си като човешки ресурс да стане генерален директор.  Не знам да има случай, по целия свят, медия обществена или частна или фирма да бъде поверена на човек, който до този момент няма никакъв управленски опит. Но дори и това от морална гледна точка беше по-лесно за приемане.

 

Крайно време е, най-после, тази свещена крава, каквато е БНТ, да бъде посетена от съответните органи и да се разнищи. Но не с формални ревизии, защото когато 22 000 лева се плащат за едно издънено „Стани богат“, те формално по закон сигурно ги оправдават и сигурно е описано дейност по дейност, но това дали има смисъл. Но чувам, че само за климатизирането на студиото,, което дори е външно студио, а не на БНТ, се плащат всеки път по 4 хиляди лева, което е идеално. По няколко хиляди лева се плащат на режисьора, на главния оператор, на сценариста. Въобще до 20 хиляди лева са стъкмени, защото няма ограничение и това е формално допустимо по закон, но това си е живо източване.






А 1 300 човека на щат? Какво правят всички тези хора? 160 автомобила имала БНТ. Това е от техните отчети. 48 човека са на щат в телевизионен център Варна.

 

Днес се извърши едно голямо, огромно престъпление. Нагло. Нагло източване. Нагло бездействие. Нагло е да не се знае кой какво върши и как го върши, защото с това което се върши е некачествено за гледане, с малки изключения. За съжаление Канал 1 е загубил конкуренцията с другите две големи телевизии. БНТ 2 и БНТ 3 са тотален боклук и не стават за нищо . Рекламата не могат да си запълват, дори в прайм тайма. И това са очевадни факти. Това, че не могат да запълнят и половината от рекламното време, говори за тотална некадърност  на рекламистите в БНТ.

 

Може би не случайно Кошлуков каза, че не можели да се справят рекламистите и е май било по-добре да се даде тази дейност на външна фирма. До колкото чувам, вече дори е намерена външната фирма. Чакат ни нови и нови „чудеса“ на телевизионния мениджмънт.

 

На никой не му минава през акъла, да разследва как така Коко Каменаров и Александър Велев си накупиха имоти за хиляди лева в най-баровските квартали. Или пък съвсем евтини. Питах  СЕМ, дали те като граждани, не следва да сезират прокуратурата за всички тези неща. Пълно нежелание! Сакън нещо да не се случи на нашите момчета, нещо да не им се стане, да не ги разследват.






Дори и да приемем, че аз съм неуспелият кандидат, който сега хвърля помия и кал върху тях, пак има факти извън това нещо – голи, катастрофални факти. Да те няма в рейтингите и да не можеш да си продадеш рекламите, означава, че ти е боклук програмата или рекламистите са ти боклук, или и двете са боклук. Световното първенство по футбол да не може да продадеш!  Това вече е върхът.

 

Но вместо да се види всичко това,  ти да си готов да си дадеш рекламата на външна фирма, което пък предполага нови свръх далавери. На времето този мач вече го играхме, когато беше продадена цялата реклама на БНТ на Краси Гергов, от което човека на прави милиони, да е жив и здрав. Нищо ново под слънцето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 17281 |03.07.2019 Юристи пред Фрог: Цветан Цветанов пробутва свой човек за европейската прокуратура . 4| 13775 |01.07.2019 Първо във Фрог: Магистрат заведе дело срещу държавата заради рекордно незаконно подслушване за над 300 дни . 5| 8368 |28.06.2019 Кин Стоянов за Фрог: Пеевски не успя да внедри свой човек в БНР . 10| 17736 |28.06.2019 Учители пред Фрог: Криминални типове карат деца като роби на полето, от Инспектората ни карат да си мълчим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads