Реклама / Ads
9| 4711 |12.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Гл. секретар объркано: Няма данни за насилие от и към Сертов

.
Светлозар Лазаров
Много неща се преекспонираха по случая, защото Сертов е заемал висок пост. Нямаме данни изчезването на Сертов да е свързано с работата му като шеф на ДАНС. Нека не влизаме в личния му живот, така отговори на въпрос дали е свързано със сегашната му работа. Нямаме данни за насилие, за престъпни посегателства от Сертов и към него. Това заяви Гл. секретар на МВР Светлозар Лазаров в объркана реч в "Лице в лице".
 
При нас не са постъпвали данни по надлежния ред  / За "Южен поток" и други версии/. Няма постъпили данни по съответно регламентирания начин. Няма да коментираме кой, в кой сайт, се е опитал да напише, допълни той.

Ето и по-нататъшните обяснения на Светлозар Лазаров, от които ясно се вижда, че МВР или още не знае всичко по случая или крие нещо по незнайни причини.

Когато те работят /подчинените структури на Лазаров в МВР/  не е удачно Главният секретар да изземма функциите. Този случай бе ясен още през декември. Няколко пъти заявих къде е Сертов. Заявихме, изнесохме съответните данни и факти. После командироваха зам. главния секретар Костов и Титянов там, имаше координация с гръцките власти. Благодарение на полицейската операция бе установено къде е Сертов, каза той неща, за които обществото не знаеше и тънеше в недоумение от декември насам.

В момента, когато това бе ясно, съм уведомил и премиера, и главния прокурор и вътрешния министър. По определени административни причини не бе направено. Ние не работим на гръцка територия. Работим на базата на съответния регламент. Разчитаме на доброто взаимодействие и какво трябва да правим на територията на Гърция. Аз съм Главен секретар на Гърция, а не на България, оправдателно-объркания си монолог Лазаров.

Формално не бе прекратено издиравнето на територията на България, но поддържахме контакт с гръцките партньори, допълни той.

С г-н Борисов имаме комуникация по всички значими случаи. Изнинадан съм от подхода и комуникацията, похвали се той за новите отношения с Бойко Борисов. Аз винаги съм работил със сърце и душа, с целия си ресурс в полза на обществото,каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5189 |20.12.2014 Плевнелиев: Няма да наложа вето на бюджета . 9| 5612 |10.12.2014 А. Христова пред Фрог: Да се работи с родителите в училище, за да няма изнасилени деца . 9| 5798 |24.11.2014 Министър Москов: Няма да вдигнем здравната такса на пенсионерите . 1| 5207 |17.11.2014 Експерти: Скоро съвсем няма да разбираме речта на политиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads