Реклама / Ads
8| 7716 |21.01.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Семейство с 4 деца, 5-ото на път, живее с 600 лв. на месец и мечтае за 7-мо

.
Многодетното семейство Йосифови Източник: bTV
Многодетното семейство от димитровградското село Крепост отглежда четири деца, петото им е на път, а мечтата на Лидия и Йосиф е да имат седем. Именно петата бременност на майката довежда социалните в дома им, информира бТВ. Семейството, което досега не е получавало никакви помощи от държавата, по закон вече е рисково.
 

Домът на Йосифови прилича на детска градина - весело, шумно и забавно. Музикален педагог по образование, днес 35-годишната Лидия свири само пред четирите си деца. Семейството измества кариерата и жената избира да бъде майка. Щастлива е, че чака петото си дете.

„Аз съм благословена майка, защото децата са благословение. Парите днес, утре ги няма", казва Лидия Йософова.

Парите са грижа на съпруга ѝ. Художник и дизайнер по образование 36-годишният Галин има цех за мебели. Работата обаче не е постоянна, затова месечният бюджет се харчи разумно. Семейството живее с около 600 лева на месец и парите стигат за сметки, храна и дрехи за децата. Но скъпите играчки са заменени от дървени кончета и блокчета за рисуване.

„Преценява се кое за този момент за възрастта им е добре. И това получават, защото в този век на технологиите и аз много неща искам, когато видя и влезна в магазин, но преценявам дали в този момент имам нуждата от това и така и за моите деца - дали имат нуждата, дали е добро за тях", допълва майката.

Лидия питала социалните дали има някаква помощ за нас - "защото не ни е лесно, но няма", обясни тя. "Жената дойде и нали видя къщата ни - каза, че не сме в риск".

„Законите са направени за ромите, не за българите, които искат да раждат повече деца", заявява Галин и добавя, че това, че той работи, има две коли по закон има и фирма къща и това го правило богат.

„По принцип всеки знае, че не е справедливо. Но така се получава реално, но ние не щем да лъжем един вид. Уж че не работим, пък на черно да работим, което не е правилно и е лъжа", добави той.

Въпреки системата, семейството не се отказва от мечтите си. "Искахме да си имаме много деца - имаме си, искахме да си имаме и къщичка. От там нататък искаме да си ги изхраним децата и да са добри". Галин Йосифов допълва, че в очите на хората те са различни, защото имат повече деца.

А Йосиф, Естер, Авигия и Мадлен рисуват сърца и усмихнати деца. И вече избират името на следващия член на голямото семейство. Искат да имат братче, за да има тригодишният Йосиф с кого да си играе.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6875 |21.12.2013 Многодетното семейство Гелеменови с нов дом за Рождество Христово . 3| 9881 |18.12.2013 „КОЛЕДА СИ ТИ!“-дари храна, помогни на многодетно българско семейство . 1| 5922 |13.12.2013 Подписа се договор за новия дом на многодетното семейство Гелеменови . 2| 7032 |02.12.2013 Малкият Димитър от многодетното семейство Цановски празнува 1 годинка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads