Реклама / Ads
1| 5492 |20.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Шефът на Фонда за лечение на деца подаде оставка

.
На осмия месец след назначаването д-р Ива Станкова подаде оставка и се оттегля от поста директор на Фонда за лечение на деца по лични причини, които не пожела да коментира. Това стана ясно след две срещи, които се проведоха днес в сградата на Здравното министерство.
 

На първата среща здравният министър обсъди проблемите във Фонда с Обществения съвет на институцията, а малко по-късно самата д-р Андреева се срещна на четири очи с д-р Ива Станкова, за да я изслуша. След като д-р Таня Андреева обяви пред медиите за решението на д-р Станкова, тя подчерта, че се е запознала днес с извършената от нея от октомври миналата година, когато оглави Фонда, дейност, и увери, че в институцията е бил даден старт на много добри инициативи.

Здравният министър подчерта още, че д-р Станкова не е забавила дейността на Фонда умишлено.

Това се случва две седмици, след като станаха ясни първите резултати от проверката на Фонда, назначена от Здравното ведомство. Тогава се установи, че забавяне при разглеждането на документите на деца има и според здравният министър по три причини: нараснал броят на децата, които търсят лечение в чужбина; външните експерти към Фонда са забавили своите становища и болниците в чужбина - своите оферти.

След като всичко това бе обявено, министърът даде едноседмичен срок на д-р Станкова, в който тя да реши дали се чувства способна да продължи да управлява поверената й институция, или ще се откаже. Тя обаче предпочете да остане, убеждавайки всички, че вината за случващото се не е в нея. След като разбра това, д-р Андреева заяви, че до седмица ще излезе с официално крайно становище дали отстранява д-р Станкова от директорския пост, или не. Сега стана ясно, че д-р Станкова сама е подала оставка.

По време на цялата среща този следобед пред сградата на министерството чакаха родителите на двете деца - четиригодишният Кирил и 10-годишната Еми, на които Фондът обеща лечение, но после отказа и които първи сигнализираха за грешки в работата на институцията.

Все още не е ясно кой ще бъде новият директор на Фонда, ясно е единствено, че предстои сериозна промяна в работата на институцията.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6101 |19.03.2014 Майка отглежда третокласник с 35 лева на месец, бащата не плаща издръжка, но иска наем . 0| 6235 |18.03.2014 Петър Докладал:Приветстваме ДКЕВР за професионалното решение на проблемите . 0| 6235 |18.03.2014 ЧЕЗ дари и офис обурудване на детска градина в Перник . 0| 5622 |17.03.2014 Мениджъри на ЧЕЗ се срещат с клиенти в Перник в „Седмицата на потребителя”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads