Реклама / Ads
4| 7068 |07.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Ще подкрепи ли Боби „червените“ за Европа или ще слушка Дебелото

.
Източник: БГНЕС
Дали легендарният куб ЦСКА ще бъде отново участник в евротурнирите, ще стане ясно съвсем скоро. В началото на 2018-а ще бъде дадено начало на двете дела на ”червените” срещу УЕФА.
 
Става дума за несправедливото отстраняване на тима от евротурнирите преди време. Случаите ще бъдат гледани на 23 и 24 януари от Арбитражния съд за спорта в Лозана.

Първото е №5177 и ще е през първия ден. След това ще се гледа №5201. Те се очакват с огромен интерес от десетки хиляди привърженици на футбола в България и по света.

Едното дело е срещу решението за отстраняване от Лига Европа, а другото е за действията преди жребия, когато първо тимът бе утвърден като участник, а след това на негово място бе вкаран Дунав - Русе.

 

В сложната ситуация много важна е позицията на Българския футболен съюз. До момента председателят Борислав Михайлов се опитва да се измъкне с общи приказки, мъгляви обясенния или като отсъства по болест. Всъщност той е подложен на натиск от страна на Делян Пеевски, твърдят наши източници от Централата на „Иван-Асен“. Не е тайна, че олигархът от ДПС нерядко нагрубявал и заплашвал Михайлов, ако нещо не му харесвало. Едно от основните искания на депутата е срещу ЦСКА да се провежда целенасочена политика на „сеч“, което да рефлектира върху собственика Гриша Ганчев.

 

Апетитите на Пеевски към част от бизнеса на Ганчев са отколешни и той използва всички средства, за да вреди на „червените“. Това е и един от мотивите да държи под контрол собственикът на „Лудогорец“  - Кирил Домусчиев, за да го противопоставя на ръководството от Борисовата градина и лично срещу Ганчев. Анализатори смятат, че е много възможно от БФС към Европейската футболна централа да се изпращат писма, които да компрометират ЦСКА и да забавят връщането му сред европейския елит.

Срещу евроцентралата има заведено дело и от френския Олимпик (Лион).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4567 |18.11.2017 БСП няма да подкрепи промените в Конституцията . 17| 8397 |16.11.2017 Борисов легна на ДПС: ГЕРБ ще подкрепи закона на Пеевски и Цонев за КТБ . 2| 3838 |15.11.2017 ГЕРБ подкрепи Главчев: Поведението на БСП било провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads