Реклама / Ads
3| 7851 |24.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Синдиците на КТБ продават евтино паметници на културата

.
Почти ежедневно ставаме свидетели на тоталното разграбване на активи от КТБ АД.
 

Това е за сметка на кредиторите на банката, но не само за тяхна.

 

Предварително избран от синдиците Частен съдебен, изпълнител продава за сумата от 232 000 евро имот в историко-архитектурния резерват Боженци. Теренът е с площ от 1 600 кв.м., заедно с две къщи, със статут „паметници на културата”. Общата разгърната площ на двете къщи е 354 кв.м. Къщите са обзаведени и оборудвани  за отдаване под наем, като хотелски мини комплекс, работещ активно от  2012 г.

 

Имотът е собственост на Сана Спейс Хотел Хисаря АД. Учредената ипотека е за дълг от 2 000 000 лева.  Обявената от синдиците цена е изумително по-ниска от пазарната за подобен имот и всеки, който пожелае, може да направи справка и да се убеди сам в това.

 

За пореден път се убеждаваме в абсолютната безстопанственост и некомпетентност на синдиците, чиято единствена цел е да бъдат разпродадени на ниски цени активи, придобивани с кредити от КТБ АД. Този път сме свидетели на продажба на занижени цени с тяхното активното участие.

 

Ако някой твърди, че кредиторите не могат да влияят върху публичните продажби от ЧСИ, това не е така. В конкретния случай синдиците, ако са добросъвестни, биха могли да спрат продажбата, да сменят ЧСИ, да искат нова оценка. Но нито те са такива, нито имат такива нареждания.

 

Този пример ясно показва поръчковите действия на синдиците на банката. В своя умопомрачителен доклад синдиците се жалват, че собствениците на Сана Спейс Хотел Хисаря АД извършват действия, за да пречат на синдиците да събират вземанията на банката. От обявлението за публична продан се виждат три ипотеки в полза на банката, учредени преди затварянето й. Вследствие на учредените ипотеки банката е първи по ред кредитор и синдиците нямат абсолютни никакво основание да се жалят.

 

Но явно това е част от сценария – „Докато се жалиш, за да привлечеш внимание, разпродаваш под масата.”

 

Няма ли кой да спре доразграбването на КТБ АД?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5941 |19.02.2017 Хаджигенов: Част от политиците ни продават омраза . 4| 5882 |29.11.2016 Водач на протестите: Плащат на мигрантите да продават дрога . 3| 9070 |03.10.2016 Лъжа е, че синдиците на КТБ са събрали 578 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads