Реклама / Ads
17| 9473 |07.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

След пресконференцията на Местан: Не е журналистика, а жив ташак

.
Местан с жена си Шерин преди пресконференцията Източник: Булфото
Дългоочакваната медийна изява на отсвирения лидер на ДПС Лютви Местан показа, че журналистката е затънала безвъзвратно в блатото на слугинажа. Показа още, че монополът в медиите е докарал гилдията до дъното. Срамно и обидно.
 

Смразяващите кръвта „разкрития” на Местан за това как е устроен и функционира политико-олигархичния модел на КОЙ, така и не се състояха. За сметка на това циркът в Прeс клуба на БТА се оказа пълен. Той се заформи от омръзналите на всички със своите претенции и нагли изяви журналисти. Същите са част от медийната империя на Делян Пеевски, известна в гилдията като ПРАС-ПРЕС.
Както винаги първа да зададе въпроси се напъна Илияна Беновска. Напоследък тя се изявява като водеща на предаване в Канал 3, която е изцяло под контрола на Пеевски. Тя почти влезе в ръкопашен бой с други представителки на гилдията в борба да докопа микрофона. Този модел на агресия демонстрираха и другите пратеници от пеевските медии. Безпардонност, наглост в опит да се провали пресконференцията. Няма да се спираме на просташките обръщения към останалите колеги, окито често преминаваха в нападки.


Най-положителното в тази ненормална атмосфера бе, че Местан най-после проумя, какво означава понятието "медийни бухалки". Оплака се, че от две седмици бил жертва на скалъпени обвинения и абсурдни нападки. Разгеле. А какво да кажат всички, които са срещу мафиотския модел #Кой и търпят безобразията на пеевската машина за клевети?

 

На всички е известно, че през последните няколко дни тя буквално разпъна на кръст Местан с характерните за нея долнопробни и зле скалъпени лъжи. Странно е, че до преди да бъде отстранен от партията, Местан получаваше „медиен комфорт“ от същите тези „бухалки“. За лош късмет, сега те се стовариха върху гърба му. Една от „служителките“ на въпросната медийна група си изпусна нервите, когато се разпозна в думите на политика и истерично се развика: „Г-н Местан, нямате право да обиждате журналисти, че са бухалки!” Когато обаче въпросната дама получи думата, за да зададе въпрос, тя започна да „чете морал“ на политика и си изпроси освиркванията на останалите колеги в залата.

За хората, минали през медиите на Пеевски е известна схемата, по която се пращат журналисти, за да свършат конкретна работа срещу негови опоненти. Предварително се викат на инструктаж. След това им се заявява, че началството ще ги наблюдава зорко и ако не успеят да притиснат обекта, не ги чака нищо добро. За да спечелят благоволението на Пеевски, пратениците на въпросните медии започват да се държат агресивно и невърдържано. Така си осигуряват комфорт и доказват своята лоялност към работодателя. А журналистиката... Нея кучета я яли.

Събитията с участие на журналисти се превръщат във все по-неприятна гледка. Все по-малко е и доверието към медиите. Съвсем основателно. По свобода на словото сме в дъното на класацията. Срам и позор. Плод е на всичко отвратително, което Пеевски за няколко години да вкара в професията. Но Пеевски не е сам в тази деградация. Той има пълната подкрепа на управляващите, които със своето бездействие и страх му развързват ръцете. Е, няма как при това положение нормалността да се върне в медиите. Поне докато всички си траят и приемат простащината за част от професията.

Това не е журналистика, а жив ташак, коментира след пресконференцията гражданин, станал свидетел на срамните сцени. Така е, дотам я докарахме.

 

Стефка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5775 |04.01.2016 Съдът върна наследничката на Величко Адамов за ректор на Свищовската академия . 0| 6924 |24.12.2015 Д. Добрева за Фрог: 5 са причините за следпразничната депресия, избягайте от нея . 7| 6415 |03.11.2015 Гърмен ликува втори ден, роди се следизборно народно творчество . 0| 5403 |27.10.2015 Спечелилият от първи тур кмет на Смолян Николай Мелемов: Всички наши гласове са чисти, няма да правя следизборна коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads