Реклама / Ads
2| 8201 |05.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Соня Колтуклиева: ”Аутсайдерството” на младите подклажда тероризма

.
Източник: Соня Колтуклиева
Тероризмът се подклажда с „аутсайдерството“ на младите. Журналистката Соня Колтуклиева даде пример с няколкото случаи на атаки в Лондон, Франция и Белгия през последните години. „Това са адски гневни млади хора. Обществото, в което те са попаднали, или е прекалено толерантно към тях, или не се интересува от тях“, посочи тя.
 
„Ще е престъпление срещу човечеството да се пренебрегва или омаловажава въздействието на който и да било терористичен акт, в която и да е точка по света, защото това води до продължение на агресията, която остава ненаказана“, коментира тя пред BiT последните терористични атаки в Англия.

„Тази демонстрация на съпричастност, която видяхме вчера – в памет на загиналите в Манчестър, тя ни превръща в по-добри човеци и ни прави част от една общност, която е готова да се изправи срещу тероризма, но това не стига по никакъв начин“, заяви Колтуклиева.

Тя добави, че според нея, в последните десетина години, случващото се във Великобритания е „разтрисаща партийна егоцентричност“, която е в състояние да вкара в големи бели британския народ.

Колтуклиева нарече Лондон съвременен Вавилон, в който се говорят 300 езика и е неизвестно колко националности е събрал, но все пак има голяма разлика в класите на жителите му, заради демонстрацията на богатство на част от жителите му.

Според Колтуклиева сегашният премиер на Британия – Тереза Мей, ще бъде „изненадана“ от резултатите от предстоящите избори.

Българската студентка Атина Димитрова се включи на живо по скайп в ефира на еМисия България и разказа какви са били нейните и тези на приятелите й преживявания, когато атентатът в Лондон е взел поредните жертви на безумната „война“, която се води по улиците на Западния свят.

Тя не пропусна да отбележи, че идващите избори несъмнено ще бъдат повлияни от случилото се. Хората в Лондон са получили рекламни брошури и съобщения, че лейбъристите искат оставката на премиера Тереза Мей.

Според Димитрова има много обвинения към консерваторите, че откакто са на власт – от 2010, не са свършили достатъчно добра работа. Все пак, до думите на българската студентка, не се забелязва голямо напрежение сред британските й състуденти, заради случилите се в последно време атаки на Острова.

Все пак тя добави, че и от университета, в който учи, получават материали как да реагират при опасни ситуации, при атаки и кои са важните телефонни номера, на които трябва да се обаждат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6565 |16.04.2024 Пламен Димитров: Защо Борисов внезапно смени на 180 градуса стратегията на ГЕРБ за правителството? . 5| 2833 |16.04.2024 "Неиздадени дипломи" - украинските студенти, които никога няма да се дипломират. Русия ги уби . 20| 5286 |14.04.2024 Загина бесарабският българин Роман Юхневич, с позивна Болгар. Всеки български патриот дължи съпричастие с украинската борба . 1| 2937 |13.04.2024 Руслан Трад: Все повече може да се очаква видима конфронтация между Израел и Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads