Реклама / Ads
0| 4638 |22.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Социалните отказват да върнат Мустафа на майка му

.
Болният Мустафа
Социалните власти няма да върнат изоставения Мустафа обратно на майка му. Това съобщиха от Агенцията за закрила на детето. От днес грижите за него в болницата поеха социален педагог и психолог.
 

9-годишният Мустафа, който страда от тежко онкологично заболяване, ще остане за лечение в Детската клиника още шест месеца. За да преодолее емоционалния шок и езиковата бариера, тъй като говори само на турски език, с него всеки ден ще работят трима специалисти - психолог, педагог и социален работник.

 

Майката на детето - 21-годишната Джейлян Халил -заяви по НТВ, че в понеделник ще отиде в болницата, за да види Мустафа. Все още не е ясно дали социалните власти ще позволят подобна среща.

 

Въпреки че Мустафа е подложен на тежки химиотерапии, здравословното му състояние е стабилно. Все още трудно комуникира с останалите. Продължава да е свит и плах.

 

Част от падърците, които Мустафа получи, ще бъдат раздадени и на другите деца в отделението. Съдбата на изоставеното момче трогна хиляди българи. Трети ден в клиниката продължават да пристигат хора, които да носят дрехи, храни и играчки за Мустафа.

 

Три момичета от Алианса за работа с доброволци са готови да помогнат на Мустафа по-бързо да научи българския език. Социалните власти са категорични, че ако майката се появи в болницата, тя ще  види детето си само в присъствието на психолог и няма да ѝ позволят да го вземе.

 

Към детето предстои да бъде предприета мярка на закрила, след като приключи лечението му. Социалните служби са на мнение, че все още е рано да се обсъжда вариантът Мустафа да бъде настанен в приемно семейство. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5083 |10.09.2015 Миков: В Перник ще подкрепим хората, които ще върнат лявата политика . 0| 13879 |21.07.2015 Раиф Мустафа: Ако синът ми е свързан с Блъсков, да се оправя сам . 8| 5769 |28.05.2015 Само във Фрог: Социални отказват осиновители, плашат ги с болести на децата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads