Реклама / Ads
1| 6022 |11.04.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Спас Гърневски: Да преговаряш с Гергов е все едно да обядваш с Дявола

.
Обявената вчера нова сделка с бизнесмена Георги Гергов ме хвърли в недоумение. „Кьорфишекът“, че в палата №1 на Международния панаир ще се строи иначе желаната и необходима Пловдивска опера, е нова лъжа и предателство към Пловдив.
 
На 19 април изтича давностният срок за присвояването на общински имоти за близо 150 млн. лв. чрез „Пълдин туринвест“ АД от фирми, близки на Георги Гергов. С тези активи той участва в приватизирането на „Международен панаир“ Пловдив. Това пише в отворено писмо до Общинския съвет в Пловдив Спас Гърневски.

„Пловдивският общински съвет още в края на ноември 2016 г. сезира всички държавни институции, а на 21.02.2017 г. и Окръжна прокуратура – Пловдив, за сериозни нарушения в тази приватизация. Вместо да последва специализирана прокурорска проверка, следствено дело и съд за възстановяване на имотите или акциите на Община Пловдив в „Пълдинтуринвест“, а оттам и в Панаира, вчера ни информираха, че общината ще прави ново сдружение с Г. Гергов, а той пак ще ни дарява с разни неща – като през 2007-а. Тогава той се появи в Общинския съвет и обеща благополучие за града ни с публично-частното партньорство, но от него не излезе нищо – Гергов присвои всичко за себе си, а градът обедня с десетки имоти.

 

Уважаеми г-н Кмете, уважаеми общински съветници, до произнасяне на компетентните органи по сигналите за „Пълдинтуринвест“ АД, които заедно с вас подадохме със съответните констатации, би било безкрайна безотговорност да избързваме с решението, което днес ни се предлага.

 

Считам, че е безкрайно обидно за пловдивчани да водим преговори с човек, ощетил нагло, арогантно и безобразно града ни.

 

Да седнеш на преговори с Георги Гергов за общи проекти е все едно да обядваш с Дявола. Моля ви, спрете тази низост“, пише още бившият кмет на Пловдив.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9341 |10.04.2017 Радан Кънев: Подготвя се далавера с Георги Гергов за Пловдивския панаир . 7| 9272 |02.02.2017 Само във Фрог: Пловдивският Г. Гергов лобира за свои хора в земеделското министерство . 6| 4133 |08.05.2016 Георги Гергов: Шансовете са на страната на Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads