Реклама / Ads
16| 20665 |06.02.2020 НАРОДЕН ГЛАС

От Сталин до Фалконе - какво ни казва за Иван Гешев интериорът в кабинета му

.
Детайли от протоколните снимки с Иван Гешев
Пресцентърът на главния прокурор Иван Гешев ни разкри нова част от интериора в кабинета му. След като миналата седмица социалните мрежи завряха от коментари на снимката с двете му нови заместнички и библиотечната му колекция, в която на челно място са поставени два тома за Сталин, днес виждаме третия заместник на обвинител №1 на фона на его-витринката му.
 

Протоколните снимки, с които от пресцентъра на прокуратурата ни информират за важни събития са винаги вълнуващи, а кадрите предизвикват повече коментари, отколкото новините, които илюстрират. След като ФрогНюз вече разкри детайли за естетическите възгледи на главния прокурор, днес от информацията, че Пламена Цветанова е новият зам.-главен прокурор, научаваме и нови подробности за личността и егото Иван Гешев.  

 

Двамата са снимани пред друга витрина. Разбира се възможността да са пренаредили тази с книгите съществува, но по-вероятно е просто пиарите да са искали да покажат други детайли, за да затворят устите на коментиращите. Вчера Прокуратурата излезе с изявление, че остро осъжда медийни публикации за имоти на магистрати, защото уронвали престижа на институцията. Ние примерно, писахме само за имота на жената до  Иван Гешев, за негови не сме. Вчера доста хора коментираха, че при доверие от 6% към държавното обвинение, става въпрос, че първо трябва да има някакъв престиж, че да се уронва. Не ли? Престиж се постига и с визия, която специалистите по пиар и протокол би следвало да съблюдават и ако има неща, които я уронват, да коригират методично и целенасочено. Знае се, че медиите у нас обръщат особено внимание на детайли. Спомняте си какво се изписа само за един от часовниците на финансовия министър Владислав Горанов, за една от дамските чанти на Лиляна Павлова или пък за костюмчетата на тежката артилерия на ГЕРБ Десислава Атанасова. Премиерът Борисов обясни как веднъж Менда Стоянова не искала да отиде в някоя телевизия, защото прическата й не била наред, не си била направила „фъш-фъш“. Така научихме, че премиера сам се подстригва с машинката. А модните ансамбълчета на  вицепремиера Красимир Каракачанов? Само маркираме тези емблематични примери, чудейки се дали в Прокуратурата не им прави впечатление облеклото на главния прокурор. Все пак поне фактът, че по-низшестоящи в йерархията на съдебната система изглеждат сякаш са му шефове, а той изглежда като оперативен работник на терен се вижда от сателит.

.

 

Прилагаме по-долу галерия от своеобразното му прет-а-порте, за да не сме голословни и да ни обвинят, че сме медия, която е виновна, за недоверието и ниския престиж на Прокуратурата. Възможно е ние да нямаме вкус и да не сме оценили усилията или пък в държавното обвинение да са креативни новатори, които следват принципа възпят от Ивана, а именно „Да падат дрехи и задръжки!“. Любопитно е, че това не е нещо ново за Иван Гешев, а хора, които се занимават с разследвания не са го забелязали.

 

Его витрината

Публичните личности винаги са във фокуса на вниманието, а главният прокурор освен всичко обича  да е там. Популярния термин его-стена (в случая витрина), е в разговорния ни речник отдавна. С него се обозначава мястото, обикновено в кабинета на обществена личност или професионалист, покрита с голям брой снимки, рамкирани дипломи, сертификати и други знаци за постижения. Хората си ги подреждат така, за да демонстрират превъзходство, умения, интелигентност, професионализъм, престиж, обществено положение, познанство с определени лица. Този „дисплей“ трябва да е огледало на човекът, който обитава този кабинет и да засилва внушението, че той важен. Рядко ще видите на такава его-стена/витрина да има семейни снимки.

 


.

Във витрината на Иван Гешев отчетливо се виждат няколко неща. Първото от тях са снимките от церемонията по встъпването в длъжност като главен прокурор. За съжаление резолюцията на снимката не ни позволява да видим дали е оправил вратовръзката си и дали е със закопчано или разкопчано сако. За него това явно няма значение, но пък хората които му гледат снимките, знаят за какво става въпрос. Разбира се, разместването на една вратовръзка е нещо съвсем естествено и не бива да се втренчваме в такива неща, но когато възелът й е кофти направен няма как да не стои постоянно накриво. И това го знае всеки, който по собствено желание или от висотата на поста си носи елемент от официалното облекло.

На челно място е и наградата „Джовани Фалконе“, която се връчва от кмета на община Благоевград,  а Гешев я получи докато е зам.-главен прокурор миналата година заедно с тогавашния шеф на КПКОНПИ. Инициативата на общината да връчва награда на името на известния италиански прокурор известен с борбата си срещу мафията, датира от 10 години и явно в магистратските среди общинския приз е много ценен.

 

Впечатляващо в его-витрината на Иван Гешев е централното място на двете снимки от посещението му в САЩ малко преди да стане главен прокурор.  В българската делегация бяха главния прокурор Сотир Цацаров, Гешев и всички шефове на всички наши служби, а визитата им бе скрита, докато  за нея не съобщиха първо медиите. Припомняме, че тогава, в последния ден от посещението нашите момчета, се снимаха на фона на няколко знамена и в един коридор в сградата на ФБР, заедно няколко дами от българското посолство в САЩ, но не и с някои от хората, от които са поканени на височайшата визита.

 

Назад във времето. Позираме за фотографа

На двете снимки виждате официалното встъпване в длъжност на Иван Гешев като административен ръководител на Специализираната прокуратура. Моментът е тържествен, представя актът на подписването на назначението му. Впечатляващото в кадрите отново задния план. Докато документът премине от единия към другия  диванчето е разчистено от нефотогеничните елементи, стоящи на него.

 

.

.

За краткото време от встъпването в длъжност на Иван Гешев за главен прокурор до сега в интернет пространството се наводни с кадри от неуморната му работа.

 

.
.
Снимка: ВСС гласува "ЗА" Иван Гешев да е новият главен прокурор

 


.
Снимка: Клетвата на Иван Гешев за главен прокурор

 

Като стана дума за фотографа, който очевидно не е професионалист и трудно може да направи свястна снимка - той често е част от кадъра. Явно снимките се правят с телефон и единственото важно е евентуално обектите да гледат към снимащия ги. Остава да разберем кой е мистериозния мъж, чието отражение често виждаме във витрината.


.

 

Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8843 |04.11.2019 Първан Симеонов: ГЕРБ има от какво да се притеснява . 3| 6828 |16.10.2019 Елена Гунчева: Сталинке, ти се пребори! . 14| 12805 |06.10.2019 Илиян Василев: Доган-Пеевски е токсичен модел, до каквото се докоснат то загива . 32| 13754 |23.09.2019 Арман Бабикян: Някога ще разберем ли какво мисли Фандъкова за...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads