Реклама / Ads

0| 5418 |30.03.2014

"Стани стипендиант на ЧЕЗ" излъчи победителите

.
Всички участници в "Стани стипендиант на ЧЕЗ"
На 27.03.2014 г. станаха известни победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Той се провежда за втора поредна година под патронажа на г-н Петър Докладал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Технически университет в София и Колеж по енергетика и електроника, в две основни направления – „електроенергетика“ и „икономика“, като основната му цел е подкрепа на средното професионално образование в страната.

Тази година в конкурса взеха участие 13 технически и 6 икономически гимназии от градовете: Плевен, Кнежа, София, Горна Малина, Перник, Кюстендил, Благоевград, Сандански, Бобов дол, Дупница, Етрополе, Козлодуй,Тетевен, Своге, Копривщица и Видин.

Победител в надпреварата в направление „икономика“ с проект на тема „Какво ще направя за моето училище с 1000 лв.“ е Ивиана Младенова от Национална търговско-банкова гимназия, гр. София. Второто място заеха двама участници: Виктория Стоянова от СОУ „Христо Ботев“, гр. Горна Малина и Дарин Ганчев от Национална финансово-стопанска гимназия,гр. София. Проектът на Ивиана за информационна система в училище ще бъде реализиран с финансовата подкрепа на ЧЕЗ.

Победителите в направление „електроенергетика“ са:

На първо място:
Спас Васков Смиленов от    БПГ, гр. Благоевград
Ивайло Димитров Кордев от    БПГ, гр. Благоевград

На второ място:
Мартин Мирославов Владимиров от     ПГЕА, гр. София
Георги Стоичков Христов от    ПГЕА, гр. София

На трето място:
Васил Славов Адамов от ПГ, гр. Бобов дол
Николай Асенов Карачобанов от ПГ, гр. Бобов дол
Те ще бъдат приети в Колежа по енергетика и електроника към Техническия университет в гр. София.

Всеки един от победителите ще получи месечна стипендия за втория срок на учебната 2013/2014 година.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ стартира успешно през учебната 2012/2013 година, когато в него се включиха пет гимназии от Плевен, Ловеч, Кнежа, Кюстендил и Видин, а десетимата стипендианти вече са успешни студенти в Техническия университет, УННС и Софийския Университет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Джъмп мат и сугестопедия в училищното образование 0| 6949 |29.03.2014 . Шоу и аплодисменти при награждаването на победитерлите в "Цветна олимпиада" 1| 6184 |28.03.2014 . Консулът Христо Стоичков: Генът ни е учреден с проблеми 10| 5072 |28.03.2014 . Говорите ли правилно? Нееее* 27| 14458 |27.03.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ