Реклама / Ads
0| 4709 |21.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Станишев подкрепи плана на Ренци за миграцията

.
Сергей Станишев
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев изрази подкрепа за предложените от италианското правителство мерки за справяне с миграционната криза, които са насочени към засилване на сътрудничеството и с други страни извън ЕС, освен Турция – предимно партньорите в Африка.
 
"Искането на убежище е сред основните права на хората, но заради действащите в момента механизми мнозина рискуват живота си. Целта на премиера Ренци е чрез стабилизиране и инвестиции в рискови страни в Африка да се пресекат нелегалните и опасни маршрути към Европа, чрез обработка на заявките за убежище на по-ранен етап. Това би било принос към борбата на ЕС срещу криминалните мрежи за трафик на хора.

Важно да концентрираме политическите и финансови ангажименти на ЕС и страните-членки в посока истинско икономическо развитие на третите страни, за да могат хората да получат реален шанс за намиране на работа и създаване на условия за достоен живот.", добави Станишев.

Планът на Ренци предвижда африканските страни да получат помощ в управлението на потоците мигранти и бежанци. Тя може да е под формата на изграждане на системи за регистрация и управление на потоците от хора, вкл. проверки на място на бежанците и икономическите мигранти. Тези системи ще трябва да са съчетани с механизъм за презаселване за тези, които имат нужда от защита, и за връщане – на нелегалните имигранти.

Според лидера на ПЕС предложението на Матео Ренци за изграждане на единни системи за управление на бежанските потоци в африканските страни е добро и навременно. Още на първоначален етап хората трябва да могат да получат закрила на място. Президентът на европейските социалисти споделя мнението, че трябва да бъдат създадени повече възможности за легална миграция, като входни квоти за работници и информация за работни места в Европа. За да се подпомогне интеграцията на мигрантите в приемащите страни-членки на ЕС се предвижда да бъдат взети и предварителни мерки, като например езикови курсове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5269 |14.12.2015 Полицаи подкрепиха съдиите, искат реформи сега . 11| 4672 |12.12.2015 Станишев: Трябва да върнем надеждата на Европа . 4| 6874 |03.12.2015 Станишев организира дискусия „Младежката гаранция – работа и образование за младите хора“ . 1| 5080 |10.09.2015 Миков: В Перник ще подкрепим хората, които ще върнат лявата политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads