Реклама / Ads
2| 5898 |15.01.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Стефан Шарлопов: Не съм политическа проститутка

.
Стефан Шарлопов
Не съм политическа проститутка. Дясното центристко политическо управление е това, от което България се нуждае. То означава стабилизиране на държавата и изпълнение на това, което сме поели като ангажимент. Не може да вземаме два лева и харчим три. Лявото управление е такова. Без балансиран бюджет означава, че ще имаме допълнителни кредити.
 
Не държа да ме наричат българския Доналд Тръмп. Единствената прилика е, че сме започнали от нулата. Разликата е, че той е фалирал няколко пъти, а аз все още не съм. Другата разлика е, че той стана президент, а аз нямам намерение да влизам в политиката, каза Шарлопов.

Той уточни, че не се чувства готов за тази стъпка. Би могъл да го направи, но като консултант на някого, за да сподели опита и знанията си. Не са ми предлагали да участвам в служебния кабинет. За влизане в парламента – няколко пъти. Винаги съм отказвал. Поканите идваха и от НДСВ, и от други политически формати. Но това не е моето място, каза безнесменът.

Президентските избори са тежък шамар за системните партии. Не подкрепа за БСП, еднозначно, а подкрепа за човек, който не е от политическата класа, посочи Шарлопов, като обясни, че от тази гледна точка Борисов е бил прав да подаде оставка. Нещото, което се случи в Америка, се случва и в България. Виждаме не бизнесмен, а достоен човек, генерал, военен. Стискам му палци, коментира хотелиерът.

Трябва да спре това перверзно политическо говорене, с което в името на бъдещи избори се обвиняваме за всичко. За последните президентски избори не съм финансирал кандидата на ГЕРБ, поясни Шарлопов.

Винаги съм обичал Русия, призна той.

Бизнесменът коментира и отношението на президента Плевнелиев към Русия. Плевнелив има ярко изразена проевропейска политика. Но не считам, че всичките му изказвания  към Русия са коректни. Имаше и един друг външен министър, който заяви,че сме с Русия и против Украйна, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 16610 |15.01.2017 Първо във ФРОГ: Ген. Стефан Янев ще е военен министър . 6| 6453 |11.01.2017 Стефан Цанев: Някой в Министерство на културата лъже . 6| 4430 |09.01.2017 Вежди Рашидов не бил подписал за наградата на Стефан Цанев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads